Krizový štáb upozorňuje: krize v nemocniční péči pokračuje i v roce 2014

Krizový štáb sdružující zástupce organizací nemocnic, odborů a pacientů upozorňuje, že kritická situace v nemocniční péči pokračuje i v roce 2014. Zdůrazňuje, že trvají finanční problémy způsobené úhradovou vyhláškou a kritizuje i novou úhradovou vyhlášku. Za nejvážnější problém označuje personální zabezpečení nemocniční péče. Počty lékařů a sester byly pro nedostatek prostředků na platy sníženy na minimum stanovené personální vyhláškou a přestavují již vážné bezpečnostní riziko v případech souběhu většího počtu akutních případů. Naplnit evropskou směrnici požadující od 1. ledna 2014 snížit přesčasy na polovinu by za této situace znamenalo již přímo ohrozit životy pacientů.

Celé prohlášení krizového štábu ze středy 8. ledna 2014 viz níže jako soubor je stažení.

Aktuality 4. 7. 2022 / 15:23

Zvýšení částek životního minima a existenčního minima

V reakci na současnou situaci domácností bylo dne 30. 6. 2022 ve Sbírce zákonů zveřejněno nařízení vlády č. 204/2022 Sb., o zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 3. 7. 2022 / 13:16

Nezabavitelné minimum v roce 2022

V letošním roce již dvakrát došlo ke zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 1. 7. 2022 / 14:36

Jednorázový příspěvek na dítě

Ve Sbírce zákonů byl dne 30. 6. 2022 zveřejněn zákon č. 196/2022 Sb., o jednorázovém příspěvku na dítě. Tento zákon nabyl účinnosti dnem 1. 7. 2022.