Květnové jednání krajské rady Zlínského kraje

Jednání krajské rady Zlínského kraje 10. května proběhlo tradičně v EUC klinice ve Zlíně. Konalo se za účasti hostů, a to místopředsedkyně OS Mgr. Jany Hnykové, regionálního pracovníka Mgr. Ladislava Kucharského, předsedkyně ZO Uherskohradišťské nemocnice Jany Špičákové a místopředsedy ZZS Zlín Lukáše Doležela.

V průběhu jednání si členky, mimo předání informací ze sociálních služeb, nemocnic a z hygieny, připravily témata na plánované jednání s Bc. Hanou Ančincovou, radní pro oblast sociálních věcí a neziskový sektor Zlínského kraje. Vyměňovaly se navzájem informace o pracovních podmínkách, výsledcích kolektivního vyjednávání a otázkách, které odbory aktuálně řeší se zaměstnavatelem. Diskutovalo se o úhradě a možnostech výběru stravy pro zaměstnance, nedostatku i napadání zdravotnického personálu. Díky hostům se dostaly informace k členům krajské rady i ze zdravotnické záchranné služby a Uherskohradišťské nemocnice.

Dále byli přítomní informováni o probíhající reformě psychiatrické péče a o jednání Sociálního výboru Zastupitelstva Zlínského kraje, zejména o chybějících finančních prostředcích pro sociální služby v souvislosti s poskytnutými dotacemi z MPSV. Přítomní se také v závěru vyjádřili k návrhu uspořádat akce proti drahotě v Praze. Z diskuse vyplynulo uspořádat pouze jednu akci, a to v září.

Foto Jana Hnyková

Aktuality 10. 12. 2022 / 9:48

Blahopřejeme Martině Hvozdenské

Zaměstnanci Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně vybírali ve svých řadách osobnosti v anketě "Osobnosti nemocnic Zlínského kraje očima kolegyň a kolegů 2022".

Aktuality 16. 10. 2022 / 9:58

Zlínská krajská konference – 13. 10. 2022

Zlínská krajská konference jednala ve čtvrtek 13. října.

Aktuality 15. 8. 2022 / 18:21

Zlínská KR – plnění programu OS

Zpráva zlínské krajské rady OS o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.