Léto, budiž pochváleno!

Prázdniny jsou v druhé polovině, probíhají dovolené.

V minulých měsících toho bylo hodně napsáno o situaci ve všech resortech, které zastřešuje náš odborový svaz.

Přesto, že Ministerstvo zdravotnictví peníze na zvýšení platů zdravotníků na základě dotačního řízení pošle se zpožděním, v krajských nemocnicích na Vysočině dostanou sestry od 1. 7. 2017 přidáno. Na svých výplatních páskách by měly mít o dva tisíce korun více. V

sociálních službách je sestrám příplatek dorovnán na minimum, což je tisíc korun.

Některé věci se podařilo dohodnout, jiné ne. Jednání s vládou však dále probíhají.

Ve čtvrtek 14. září se už potřetí sejdeme v Praze na mítinku Českomoravské konfederace odborových svazů Konec levné práce. Všichni chceme být za svoji práci spravedlivě odměňováni! Předchozí mítinky měly velký vliv na jednání o navyšování platů a mezd.

Proto vás vyzývám: pojďme společně s ostatními kolegy ze všech svazů ČMKOS poukázat na problémy s odměňováním zaměstnanců ve zdravotnictví a sociálních službách, na jejich stále nedůstojné platy a mzdy. Zaměstnanci stále odcházejí do jiných profesí, i přes dosavadní zvýšení. Určitě nechceme být v Evropě nejlevnější pracovní síla.

Hana Kabátková – vizitka

Do Psychiatrické léčebny (nyní Nemocnice) Jihlava jsem nastoupila po maturitě na Střední zdravotnické škole v roce 1974. Postupně jsem vystudovala Vyšší odbornou školu v Jihlavě a poté ještě specializaci Geriatrická sestra v Brně. V odborech jsem od roku 1974, od roku 1990 jsem ve výboru ZO nejdříve jako pokladník a od roku 2002 jsem předsedkyně ZO Psychiatrické nemocnice Jihlava. V krajské radě pracuji od roku 2006 a ve výkonné radě jsem od roku 2014.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality 12. 11. 2022 / 22:41

Zamyšlení nad transformací nemocnic v Jihomoravském kraji

V říjnu byla hlavním tématem pro odborové organizace nemocnic v Jihomoravském kraji jejich transformace.

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:12

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.