Levandulová, nebo nepovedená Provence?

Naše základní odborová organizace upořádala v červenci ve spolupráci s CK Jukej Praha pětidenní zájezd nazvaný Levandulová Provence. Obsah zájezdu byl velice zajímavý: zahrnoval návštěvu rozkvetlé, nádherné Provence s prohlídkou Avignonu, kde se konal tradiční festival d´Avignon s přehlídkou živého umění, návštěvu Nimes a nesměla chybět ani zastávka v přímořské metropoli Marseille s plavbou na ostrov If proslavený v románu Hrabě Monte Christo.

Podmínky zájezdu jsme domluvili včas, již v lednu, a všichni účastníci se na Provence těšili. Problémy ovšem začaly hned těsně před odjezdem, kdy se ozvala CK, že chce uhradit transfer z Teplic do Prahy (bylo domluveno, že přeprava bude součástí ceny zájezdu).

Po příjezdu účastníků do Prahy nastaly další potíže, a to s usazením našich lidí, kdy nakonec byly dvojice rozesazeny a ani manželé neseděli vedle sebe. Usazení bylo samozřejmě také předem domluveno.

Putování „hrůzy“ započalo.

Řidiči specializovaného dálkového autobusu neměli navigaci, ve Francii se vůbec neorientovali, nedomluvili se ani mezi sebou, ba ani s průvodkyní. To znamenalo vracení se, různé popojíždění, zajížďky a samozřejmě zdržení nebo prakticky nedodržení programu zájezdu.

Vůbec se neobtěžovali poskytnout cestujícím nějaké občerstvení ve formě káva, voda, čaj. Při parkování u hotelu pak parkovali takovým způsobem, že rozbili zadní sklo u autobusu. Oprava druhého dne potom samozřejmě znamenala citelné zpoždění v programu zájezdu.

Dalším problémem byla průvodkyně. Sice ovládala angličtinu, ale bohužel neuměla vůbec francouzsky! Potíže samozřejmě nastaly hned při příjezdu na ubytování – domluvit se v zemi, kde jsou všichni patrioti a na francouzský jazyk nedají dopustit, je velký problém. Nakonec vše vyřešila s tím, že už je jí jedno, kdo bude s kým ubytován.

V autobuse rozdala všem účastníkům staré mapy, podle kterých se měli řídit, a všem pak dala devítihodinový rozchod ve městě, které nikdo nezná a neví, kde jsou pamětihodnosti, tržnice, kavárničky atd. Všechny pak svolávala postupně esemeskami a to tak, že všechny svolala například na jednu hodinu. Vzápětí přišly další esemesky s informací, že se termín posouvá  na půl druhou, půl třetí atd. Všichni tudíž byli pořád v pozoru, nebyl na nic čas, protože pořád bylo nutno sledovat místo památek mobil.

Něco účastníci zájezdu viděli, nějaké zážitky si odnesli, ale bohužel největším zážitkem bylo to, že v pořádku dojeli do ČR. A s touto CK již nikdy nikam nepojedou!

Nakonec podotýkám, že naše reklamace celého zájezdu byla ze strany CK refundována směšnou částkou vzhledem k ceně zájezdu.

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.