Litoměřičtí úspěšně hájí nemocnici před privatizací. Blahopřejeme

Člověk ke svému životu potřebuje naději a víru, že je možné věci měnit. K naději a víře je ovšem potřeba přidat houževnatost, zarputilost a spoustu práce. To všechno se sešlo s kolegy v Nemocnici Litoměřice. Nemocnice, kterou představitelé města chtěli prodat soukromé společnosti. A ta už na to byla připravená jako na hotovou věc.

Kolegové přesto dokázali téměř nemožné. Přesvědčili lidi, aby se zajímali o veřejné záležitosti. Přesvědčili lidi, aby v referendu vyslovili svůj názor na další fungování nemocnice.

Závěr referenda, k němuž dorazilo více než 52 % obyvatel (stačilo by i 35 %) je jasný. Podle 96 % těch, co v referendu hlasovali, nemocnice není zařízení, které má vytvářet zisk soukromníkovi. Nemocnice je zařízení, které má poskytovat potřebnou zdravotní péči.

Alenko Rožcová, Martine Bukváři a další kolegové, blahopřejeme vám a děkujeme.

Na fotografii z 11. července z tiskové konference pořádané odborovým svazem litoměřický primář Zoran Nerandžič a předsedkyně litoměřické odborové organizace Alena Rožcová.

Aktuality 19. 1. 2023 / 17:22

Snad dojde ke stabilizaci sociálního dialogu

Situace je těžká. Ceny energií jsou stále velice vysoké, stoupá cena potravin a bydlení a dá se očekávat, že během roku to lepší nebude.

Aktuality 18. 1. 2023 / 18:15

Přišel, mile překvapil a chce zase přijít

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek přijal pozvání na lednové jednání výkonné rady a dozorčí rady OS a vzal s sebou i svůj tým.

Aktuality 11. 1. 2023 / 13:26

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.