Malý příběh nejen o medvídkovi

Milé kolegyně, milí kolegové, dovolím si v tento koncem roku trochu vzpomínkový hodnotící čas sdělit malý příběh…

Jako malá holka jsem měla oblíbeného medvídka, dostala jsem jej od dědečka, který byl delší dobu v plicním sanatoriu. Dovezl mi ho, abych si lépe na dědu zvykla. Medvěd měl jméno Michálek a byl moje nejmilejší hračka, takřka „člen rodiny“.

Víra k Bohu v naší rodině byla od raného dětství silným hnacím motorem. Vzpomínám si, že jsem si jednou klekla k oltáři v hlavním kostele, úpěnlivě se modlila, aby Michálek promluvil a reagoval na moje hovory.

Bylo to období předvánoční, jiné přání jsem pod stromeček neměla. Moje zklamání, když o Štědrém dni nepromluvil, bylo velké. Maminka mi vysvětlila, že moje přání nebylo reálné.

Dnes mi někdy připadá, že se mnozí z nás chováme jak ten medvěd. Někdo k nám úpěnlivě volá a prosí a my jej neslyšíme, ignorujeme nebo si vymyslíme, proč jej nemůžeme vyslechnout nebo mu pomoci. Není to paušální a naštěstí mám kolem sebe lidi, kteří nejsou hluší ani slepí.

Možná by v nás mohla alespoň v tuto dobu vyrůst víra v dobro a zapojení se do procesu za dobrou věc. Naše dětská víra s pomocí Boží i našich blízkých přerůstá ve víru mladých, posléze dospělých, zralých lidí. Možná nám někdy chybí ta dětská bezmezná důvěra v Boží pomoc. Ať tedy vnímáme Boží přítomnost, kéž máme blízko sebe „své maminky“ – lidi, kteří nás ve víře i v našem životě podrží. V dnešní uspěchané a ekonomicky vybičované době je tato duchovní i fyzická pomoc potřeba tím víc.

Vše nejlepší a hodně Boží milosti v roce 2014 přeje MVDr. Zuzana Bartošová, předsedkyně MO OSZSP ČR KHS Olomouc

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality 12. 11. 2022 / 22:41

Zamyšlení nad transformací nemocnic v Jihomoravském kraji

V říjnu byla hlavním tématem pro odborové organizace nemocnic v Jihomoravském kraji jejich transformace.

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:12

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.