Malý příběh nejen o medvídkovi

Milé kolegyně, milí kolegové, dovolím si v tento koncem roku trochu vzpomínkový hodnotící čas sdělit malý příběh…

Jako malá holka jsem měla oblíbeného medvídka, dostala jsem jej od dědečka, který byl delší dobu v plicním sanatoriu. Dovezl mi ho, abych si lépe na dědu zvykla. Medvěd měl jméno Michálek a byl moje nejmilejší hračka, takřka „člen rodiny“.

Víra k Bohu v naší rodině byla od raného dětství silným hnacím motorem. Vzpomínám si, že jsem si jednou klekla k oltáři v hlavním kostele, úpěnlivě se modlila, aby Michálek promluvil a reagoval na moje hovory.

Bylo to období předvánoční, jiné přání jsem pod stromeček neměla. Moje zklamání, když o Štědrém dni nepromluvil, bylo velké. Maminka mi vysvětlila, že moje přání nebylo reálné.

Dnes mi někdy připadá, že se mnozí z nás chováme jak ten medvěd. Někdo k nám úpěnlivě volá a prosí a my jej neslyšíme, ignorujeme nebo si vymyslíme, proč jej nemůžeme vyslechnout nebo mu pomoci. Není to paušální a naštěstí mám kolem sebe lidi, kteří nejsou hluší ani slepí.

Možná by v nás mohla alespoň v tuto dobu vyrůst víra v dobro a zapojení se do procesu za dobrou věc. Naše dětská víra s pomocí Boží i našich blízkých přerůstá ve víru mladých, posléze dospělých, zralých lidí. Možná nám někdy chybí ta dětská bezmezná důvěra v Boží pomoc. Ať tedy vnímáme Boží přítomnost, kéž máme blízko sebe „své maminky“ – lidi, kteří nás ve víře i v našem životě podrží. V dnešní uspěchané a ekonomicky vybičované době je tato duchovní i fyzická pomoc potřeba tím víc.

Vše nejlepší a hodně Boží milosti v roce 2014 přeje MVDr. Zuzana Bartošová, předsedkyně MO OSZSP ČR KHS Olomouc

Aktuality 6. 6. 2022 / 14:43

Hrdinové mezi námi

Nedá mi, abych nereagovala na nešťastnou událost, která se odehrála v tomto týdnu v Domově Alzheimer v Roztokách u Prahy.

Aktuality 2. 6. 2022 / 20:06

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 1. 6. 2022 / 20:37

Komplikovaný Olomoucký kraj

Možná vás titulek Komplikovaný Olomoucký kraj překvapil, ale s určitou dávkou smutku a rozhořčení musím konstatovat, že jsem se nespletl a opravdu je to tak.