Moravskoslezská krajská konference 19. 10. 2021

Ostrava nás v úterý 19. října 2021 mile překvapila krásným podzimním počasím. Při cestě do areálu Fakultní nemocnice v Ostravě jsme se kochali krásou podzimní přírody. Tam se konala také krajská konference Moravskoslezského kraje a my se přivítali osobně se všemi účastníky konference po dvou letech.

Kraj Moravskoslezský je kraj ,,rázovitý“, jak říká náš kolega z výkonné rady Vít Přibylík, takže i diskuze k jednotlivým bodům programu byla bohatá. A to je dobře. Tématem byly nemoc z povolání a ochranné prostředky, byl znovu vysvětlen postup při podávání žádosti o nemoc z povolání. Delegáti konference upozornili na tristní nedostatek personálu v jednotlivých nemocnicích. Krajská rada a její zpráva, kterou přednesla Andrea Drexlerová, kritizovaly spolupráci s novými zástupci krajského úřadu – viz níže jako soubor ke stažení.

Delegáti si vyslechli příspěvek člena krajské a výkonné rady OS Víta Přibylíka k členské základně a náboru členů. Diskuze se vedla o navýšení platů a mezd a s tím spojeným navýšením o další platové stupně v platových tabulkách vzhledem k prodloužení věku odchodu do důchodu. Delegáti tento požadavek promítli do usnesení z konference. S náročností práce ve zdravotnictví a v sociálních službách požadují delegáti i dřívější odchod do důchodu. Konference byla přínosná pro nás všechny a obohatila přítomné o poznatky a příspěvky, které k jednotlivým bodům programu zazněly.

Foto Lubomír Francl a Ladislav Kucharský

Aktuality 12. 5. 2022 / 11:30

Co se děje na Moravě a ve Slezsku

Dohromady mám na starosti tři kraje, které jsou vzájemně malinko rozdílné. Musím pochválit odboráře ve všech třech krajích, tedy Olomouckém, Zlínském i Moravskoslezském, že jsou pilní a pracovití a taky dostatečně akční.

Aktuality 12. 4. 2022 / 14:05

Moravskoslezská porada s vedením OS – 23. 3. 2022

Porada vedení OS s předsedy a dalšími zástupci odborových organizací v Moravskoslezském kraji se konala ve středu 23. března.

Aktuality 27. 3. 2022 / 15:13

Budoucnost OS aneb Začni něco dělat, pokud chceš OS udržet

Budoucnost OS aneb Začni něco dělat, pokud chceš OS udržet. Tak toto heslo jsme uváděli v naší nové prezentaci na březnové poradě s předsedy odborových organizací v Moravskoslezském kraji.