Moravskoslezská porada s vedením OS – 23. 3. 2022

Porada vedení OS s předsedy a dalšími zástupci odborových organizací v Moravskoslezském kraji se konala ve středu 23. března. Vedení odborového svazu představilo návrhy změn v jednotlivých materiálech připravovaných pro sjezd odborového svazu a poté následovala prezentace krajské rady k její práci za uplynulé období.

Ve své prezentaci zástupci krajské rady okomentovali spolupráci na úrovni krajské tripartity a situaci ve zdravotnictví, sociálních službách a na zdravotnické záchranné službě.

Kolegyně Monika Botoš popsala spolupráci se zástupci odborové organizace Pro Libertate při uzavření kolektivní smlouvy.

Členka krajské rady Zuzana Sargová vyzvala přítomné k možnosti uspořádání seminářů pro členy v rámci kraje. Vzorem by mohly být semináře, které se pořádají na podzim na jihu Moravy a podílí se na jejich přípravě předsedkyně Zuzana Sargová z Fakultní nemocnice Ostrava a předseda Nemocnice v Českých Budějovicích Jan Šusta. Na semináři se vzdělávají členové v oblastech pracovního práva, o činnosti odborů na národní úrovni a spolupráci mezi odborovými svazy.

Ve své prezentaci krajská rada zmínila i závěry ze sekce pro práci s členskou základnou a její výstupy k náboru členů, organizování a evidenci členské základny v programu Trewis.

Aktuality 19. 8. 2022 / 12:22

KR s Žitníkovou a Hnykovou jednala o situaci v kraji i náboru členů

V úterý 16. srpna 2022 jednala v Ostravě krajská rada Moravskoslezského kraje a přivítala i hosty – předsedkyni OS Dagmar Žitníkovou a místopředsedkyni OS Janu Hnykovou.

Aktuality 15. 8. 2022 / 18:25

Moravskoslezská KR – plnění programu OS

Zpráva moravskoslezské krajské rady OS o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.

Aktuality 12. 5. 2022 / 11:30

Co se děje na Moravě a ve Slezsku

Dohromady mám na starosti tři kraje, které jsou vzájemně malinko rozdílné. Musím pochválit odboráře ve všech třech krajích, tedy Olomouckém, Zlínském i Moravskoslezském, že jsou pilní a pracovití a taky dostatečně akční.