Na konferenci olomoucké záchranky odboráři hodnotili, volili a také se dobře bavili

V pátek 13. dubna v Olomouci hodnotila svoji činnost základní odborová organizace působící při Zdravotnické záchranné službě Olomouckého kraje. Na její výroční konferenci se uskutečnily klasické „odborářské“ procesy – schvalovaly se zprávy, konaly se volby a sledovalo se naplňování programu odborů.

Konferenci také navštívil ředitel organizace MUDr. Jan Weinberg, MBA, který představil další záměry rozvoje záchranky a odpověděl na dotazy odborářů, což je také velmi důležité. Je z toho vidět, že sociální dialog na záchrance funguje a profitují z toho všichni.

Výbor odborové organizace odvádí výbornou práci, děkujeme.

Na oficiální část navázal společenský večer, kde se všichni velmi příjemně bavili. Při tanci i při vystoupení skupiny Street workout Olomouc.

V přestávkách mezi živou hudební produkcí probíhaly bohaté diskuze a výměny názorů.

Neformální společenské části se zúčastnili předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředseda Lubomír Francl, kteří z dopravních důvodů nezvládli účast už na první části konference. Nikomu to ovšem nevadilo.

Dotazy jsme zvládli zodpovědět a navíc jsme takto dostali mnohem důležitější sdělení, o které bych se chtěla závěrem podělit s vámi všemi.

Od všech kolegů a kamarádů zaznívalo, jak je práce odborů důležitá a jak si váží práce celého výboru a zvláště svého předsedy Jana Zatloukala. Jeden z kolegů to řekl jasně a za nás všechny: „Honza je člověk, který vždy stojí na straně práva a lidí, je vždy ochotný, bez ohledu sám na sebe, pomoci jiným a my ho za to máme všichni moc rádi“.

K tomu se také připojuji a chtěla bych přidat poděkování a to nejen za základku, za region, za celou republiku, ale také sama za sebe. Honzo, díky.

Foto Vilém Grohmann

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:11

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.

Aktuality 20. 10. 2022 / 9:48

Vsetínští odboráři si krátce odpočinuli v Turčianských Teplicích

Odborová organizace Sociální služby Vsetín již dva roky plánovala wellness pobyt pro své členy a jejich rodinné příslušníky.

Aktuality 25. 9. 2022 / 20:11

Setkání bývalých zaměstnanců FN Plzeň

V pátek 23. září 2022 jsme uspořádali každoroční setkání s bývalými zaměstnanci Fakultní nemocnice Plzeň.