Na konferenci olomoucké záchranky odboráři hodnotili, volili a také se dobře bavili

V pátek 13. dubna v Olomouci hodnotila svoji činnost základní odborová organizace působící při Zdravotnické záchranné službě Olomouckého kraje. Na její výroční konferenci se uskutečnily klasické „odborářské“ procesy – schvalovaly se zprávy, konaly se volby a sledovalo se naplňování programu odborů.

Konferenci také navštívil ředitel organizace MUDr. Jan Weinberg, MBA, který představil další záměry rozvoje záchranky a odpověděl na dotazy odborářů, což je také velmi důležité. Je z toho vidět, že sociální dialog na záchrance funguje a profitují z toho všichni.

Výbor odborové organizace odvádí výbornou práci, děkujeme.

Na oficiální část navázal společenský večer, kde se všichni velmi příjemně bavili. Při tanci i při vystoupení skupiny Street workout Olomouc.

V přestávkách mezi živou hudební produkcí probíhaly bohaté diskuze a výměny názorů.

Neformální společenské části se zúčastnili předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředseda Lubomír Francl, kteří z dopravních důvodů nezvládli účast už na první části konference. Nikomu to ovšem nevadilo.

Dotazy jsme zvládli zodpovědět a navíc jsme takto dostali mnohem důležitější sdělení, o které bych se chtěla závěrem podělit s vámi všemi.

Od všech kolegů a kamarádů zaznívalo, jak je práce odborů důležitá a jak si váží práce celého výboru a zvláště svého předsedy Jana Zatloukala. Jeden z kolegů to řekl jasně a za nás všechny: „Honza je člověk, který vždy stojí na straně práva a lidí, je vždy ochotný, bez ohledu sám na sebe, pomoci jiným a my ho za to máme všichni moc rádi“.

K tomu se také připojuji a chtěla bych přidat poděkování a to nejen za základku, za region, za celou republiku, ale také sama za sebe. Honzo, díky.

Foto Vilém Grohmann

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.