Na mítinku v Sušici šlo nejen o zdejší, ale také o další malé nemocnice

Ve čtvrtek 19. července v 17 hodin se na sušickém náměstí konal veřejný mítink na podporu dalšího fungování Nemocnice Sušice. Mítink měl ovšem i nadregionální rozměr. V souvislosti s akcemi na záchranu Nemocnice Sušice se organizátoři petice a akcí dostali k systémovým problémům českého zdravotnictví.

Mítink v Sušici měl upozornit na problémy regionálních nemocnic a podpořit Petici za záchranu a obnovu provozu Nemocnice Sušice o. p. s. a dalších malých nemocnic http://peticenemocnicesusice.cz/

Na sušickém náměstí se navzdory vedru sešly stovky lidí, kteří si vyslechli názory mnoha řečníků na současnou situaci ve zdravotnictví a stav nemocnice.

Mítink zahájil neúnavný podporovatel zachování nemocnice Vladimír Říha, který úvodem shrnul historii nemocnice a všechny aktivity petičního výboru a dalších nadšenců.

Obnovení rozsahu poskytované zdravotní péče a snahy svých kolegů přijeli podpořit zástupci zaměstnanců z Podřipské nemocnice v Roudnici nad Labem a MUDr. Oldřich Krajník, primář roudnické nemocnice, připomněl jejich snahu za zachování Podřipské nemocnice.

Za Plzeňský kraj vystoupila radní Milena Stárková, která ze Sušice pochází a chce, aby nemocnice fungovala co nejlépe.

Za odbory vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková s připomenutím aktivit svazu za zachování malých nemocnic. Akci svou účastí podpořil také místopředseda OS Lubomír Francl a Miloslav Toušek.

Další vystupující z řad současných a bývalých zaměstnanců hovořili o nutnosti myslet na pacienty a zabezpečit jim kvalitní a dostupnou péči.

Ve druhé polovině mítinku akci svým vystoupením podpořil zpěvák, kytarista a skladatel Martin Maxa, který se dlouhodobě angažuje za zachování malých nemocnic.

Záznam z mítinku můžete shlédnout na https://www.youtube.com/watch?v=22lKYYlvrsM

Foto Lubomír Francl

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj