Naposledy jsme se rozloučili s Alenou Vondrovou

S bývalou předsedkyní Odborového svazu státních orgánů a organizací a dlouholetou mluvčí odborových svazů veřejných služeb a veřejné správy (dříve ROPO – rozpočtové a příspěvkové organizace) Alenou Vondrovou jsme se naposledy rozloučili ve středu 24. července v pražském krematoriu ve Strašnicích.

Mezi záplavou věnců a květin nechyběl spolu s kyticemi a věnci dalších odborových svazů ani věnec Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR. Věnec zaslal také prezident republiky Miloš Zeman.

Za Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR se pohřbu zúčastnila předsedkyně Dagmar Žitníková, která kvůli poslednímu rozloučení přerušila svoji dovolenou, a někteří zaměstnanci svazu, kteří se s předsedkyní Vondrovou osobně znali ze společné práce.

Posledního rozloučení se zúčastnili také bývalý předseda ČMKOS a dnešní europoslanec Richard Falbr a jeho nástupce ve funkci předsedy ČMKOS a současný předseda Senátu Milan Štěch.

Předseda Odborového svazu státních orgánů a organizací Jan Rovenský vysoce ocenil více než dvacetiletou práci Aleny Vondrové ve funkci předsedkyně odborového svazu, kterou ukončila až vážná nemoc. Ani po odchodu z funkce se Alena Vondrová nepřestala zajímat o veřejné dění a stále ze všech svých sil pomáhala všude tam, kde to bylo třeba.

Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil uvedl, že Alena Vondrová by mohla být v tom nejlepším smyslu slova označena za mámu nejen odborářů ze státních orgánů a organizací, ale také odborářů a vlastně i všech dalších zaměstnanců celé veřejné správy a služeb. Vyznal se z toho, že jen těžko chápal, kde se v té subtilní ženě brala ta nekonečná energie, s níž se znovu a znovu v zájmu zaměstnanců pouštěla do dalších akcí a všechny kolem sebe povzbuzovala.

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková se poklonila Aleně Vondrové nejen jako obětavé odborové funkcionářce, ale především jako nevšednímu člověku. Její rodina pro ni byla velmi drahá, ale také každý člověk pro ni byl vzácný. Bylo-li třeba pomoci, Alena Vondrová to vždy činila bez ohledu na sebe a na svůj čas.

Tiskovou zprávu vydanou Odborovým svazem státních orgánů a organizací viz níže jako soubor ke stažení

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...