Nařízení vlády o platových tarifech platné od 1. 9. 2022

Od 1. září tohoto roku vešlo v účinnost nařízení vlády č. 264/2022 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů, a nařízení vlády č. 304/2014 Sb., o platových poměrech státních zaměstnanců, ve znění pozdějších předpisů.

Na základě této změny došlo k navýšení platových tarifů zaměstnanců odměňovaných podle stupnice platových tarifů uvedené v příloze číslo 1 nařízení vlády č. 341/2017 Sb. a zároveň k navýšení platových tarifů státních zaměstnanců odměňovaných podle nařízení vlády č. 304/2014 Sb., a to všem shodně o 10 %. Na desetiprocentní navýšení platových tarifů se tak mohou těšit kuchaři, uklízečky, pradleny a další zaměstnanci dělnických profesí i technickohospodářští pracovníci a státní zaměstnanci spadající pod služební zákon.

Nařízení vlády č. 264/2022 Sb.  i kompletní znění nařízení vlády č. 341/2017 Sb. a nařízení vlády č. 304/2014 Sb. včetně všech aktuálně platných stupnic platových tarifů naleznete níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 7. 1. 2022 / 11:14

Změny v odměňování a sociálním zabezpečení zaměstnanců v roce 2022

Také letos dochází ke změně řady právních předpisů v oblasti pracovního práva, odměňování a sociálního zabezpečení zaměstnanců.

Aktuality 5. 1. 2022 / 14:14

Novou vládou schválené změny ve stupnicích platových tarifů od 1. 1. 2022

Hned se začátkem nového roku vám přinášíme nemilou zprávu ohledně změny stupnic platových tarifů a od nich se odvíjejících platů zaměstnanců.

Aktuality 10. 12. 2021 / 11:20

Minimální mzda a nejnižší úrovně zaručené mzdy od 1. 1. 2022

Dne 19. listopadu 2021 vyšlo ve Sbírce zákonů nařízení vlády č. 405/2021, které se týká minimální mzdy a nejnižších úrovní zaručené mzdy.