Nemocnice se shodly na společném postupu. OS je podporuje

Zásadní jednání o dalším postupu nemocnic v regionech se konalo v úterý 6. listopadu v Praze.

Uskutečnilo se zde významné setkání Asociace českých a moravských nemocnic a Asociace krajských nemocnic, kterého se zúčastnili také zástupci krizového štábu, včetně celého vedení Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a několika dalších členů OS z nemocnic, představitelé krajů a měst, senátoři Jan Žaloudík (ČSSD) a Vladimír Plaček (ČSSD), prezident České lékařské komory Milan Kubek, předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes, místopředsedkyně Českomoravské konfederace odborových svazů Radka Sokolová a další.

Přítomní účastníci jednání schválili další společný postup nemocnic vyjádřený v Deklaraci o společném postupu nemocnic při uzavírání smluv se zdravotními pojišťovnami – viz níže jako příloha ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj