Nový občanský zákoník

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR sleduje situaci ohledně nového občanského zákoníku (zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník), který přináší řadu změn i do běžného chodu společnosti, a tím i do života každého z nás. Zatím vše – i přes zásadní nesouhlas odborů a zaměstnavatelů – nasvědčuje tomu, že zákon vstoupí v účinnost od 1. 1. 2014. O případných změnách, které by se mohly dotýkat fungování odborových organizací, budete informováni v druhém pololetí roku 2013.

Nahlédnout do textu zákona a seznámit se s chystanými změnami můžete na stránkách http://obcanskyzakonik.justice.cz.

Aktuality 12. 9. 2022 / 19:34

Milostivé léto je zpět

Veřejnoprávní milostivé léto se vrací. Také nyní bude dána fyzickým osobám v exekuci možnost vyhnout se dlužným úrokům a nákladům exekuce.

Aktuality 11. 9. 2022 / 18:58

Zvýšila se náhrada za ztrátu na výdělku

Dne 31. srpna 2022 vyšlo ve Sbírce zákonů nařízení vlády č. 256/2022 Sb., o úpravě náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti vzniklé pracovním úrazem nebo nemocí z povolání.

Aktuality 10. 9. 2022 / 19:06

Cestovní náhrady od 20. srpna 2022

Již poněkolikáté v letošním roce dochází ke změně v oblasti cestovních náhrad.