Nový občanský zákoník

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR sleduje situaci ohledně nového občanského zákoníku (zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník), který přináší řadu změn i do běžného chodu společnosti, a tím i do života každého z nás. Zatím vše – i přes zásadní nesouhlas odborů a zaměstnavatelů – nasvědčuje tomu, že zákon vstoupí v účinnost od 1. 1. 2014. O případných změnách, které by se mohly dotýkat fungování odborových organizací, budete informováni v druhém pololetí roku 2013.

Nahlédnout do textu zákona a seznámit se s chystanými změnami můžete na stránkách http://obcanskyzakonik.justice.cz.

Aktuality 4. 7. 2022 / 15:23

Zvýšení částek životního minima a existenčního minima

V reakci na současnou situaci domácností bylo dne 30. 6. 2022 ve Sbírce zákonů zveřejněno nařízení vlády č. 204/2022 Sb., o zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 3. 7. 2022 / 13:16

Nezabavitelné minimum v roce 2022

V letošním roce již dvakrát došlo ke zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 1. 7. 2022 / 14:36

Jednorázový příspěvek na dítě

Ve Sbírce zákonů byl dne 30. 6. 2022 zveřejněn zákon č. 196/2022 Sb., o jednorázovém příspěvku na dítě. Tento zákon nabyl účinnosti dnem 1. 7. 2022.