O nemocnici v Orlové dál bojujeme. Snad zdravý rozum zvítězí!

Všichni zaměstnanci se bouří, nesouhlasí s tím, že by byla naše nemocnice zrušena. Je to zlovůle kraje a kanibalismus okolních nemocnic, protože jsou to právě okolní nemocnice, kterým chybí lékaři a sestry. Stále dokola opakujeme své argumenty, že jsme plně funkční, že jsme personálně vybaveni. A to že jsme v dluhu? Které nemocnice nejsou? To je systémová chyba, za kterou my nemůžeme.

Máme velkou spádovou oblast, takže kam občané půjdou? Když odejdou lékaři, tak nebudou zajištěny ani ambulance? Takže sliby, že občané budou mít zajištěno chirurgické, interní a ortopedické ošetření, zůstanou jen sliby.

Před 170 účastníky sjezdu OSZSP ČR pan premiér Babiš pronesl, cituji: „Ředitelé mají chodit v předklonu, když mají lékaře a sestry.“ Náš pan ředitel v předklonu nechodí, ba naopak nám definitivně sděluje, že musíme jít pracovat do nemocnice v Karviné.

Rozhodnutím kraje však přijdeme o lékaře a většinu zdravotnického personálu, protože, jak sami sdělili, tak jim nikdo nebude nařizovat, kde mají pracovat, oni si  pracoviště zvolí sami. Myslíme si, že zrušení orlovské nemocnice přinese jen krach obou nemocnic.

Naši nemocnici nedáme a budeme o ni bojovat, stále pevně věříme, že zvítězí zdravý rozum. Nad čím? Třeba nad kanibalismem, zlovůlí atd.

Kdopak bude z tohoto rozhodnutí profitovat? A je to fér?

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.