O nemocnici v Orlové dál bojujeme. Snad zdravý rozum zvítězí!

Všichni zaměstnanci se bouří, nesouhlasí s tím, že by byla naše nemocnice zrušena. Je to zlovůle kraje a kanibalismus okolních nemocnic, protože jsou to právě okolní nemocnice, kterým chybí lékaři a sestry. Stále dokola opakujeme své argumenty, že jsme plně funkční, že jsme personálně vybaveni. A to že jsme v dluhu? Které nemocnice nejsou? To je systémová chyba, za kterou my nemůžeme.

Máme velkou spádovou oblast, takže kam občané půjdou? Když odejdou lékaři, tak nebudou zajištěny ani ambulance? Takže sliby, že občané budou mít zajištěno chirurgické, interní a ortopedické ošetření, zůstanou jen sliby.

Před 170 účastníky sjezdu OSZSP ČR pan premiér Babiš pronesl, cituji: „Ředitelé mají chodit v předklonu, když mají lékaře a sestry.“ Náš pan ředitel v předklonu nechodí, ba naopak nám definitivně sděluje, že musíme jít pracovat do nemocnice v Karviné.

Rozhodnutím kraje však přijdeme o lékaře a většinu zdravotnického personálu, protože, jak sami sdělili, tak jim nikdo nebude nařizovat, kde mají pracovat, oni si  pracoviště zvolí sami. Myslíme si, že zrušení orlovské nemocnice přinese jen krach obou nemocnic.

Naši nemocnici nedáme a budeme o ni bojovat, stále pevně věříme, že zvítězí zdravý rozum. Nad čím? Třeba nad kanibalismem, zlovůlí atd.

Kdopak bude z tohoto rozhodnutí profitovat? A je to fér?

Aktuality 7. 7. 2022 / 9:33

Odborářky v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí stojí za svými požadavky

Chtěla bych touto cestou poděkovat zástupkyním odborové organizace OSZSP ČR Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí.

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.