O odborech v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí

Chtěla bych touto cestou poděkovat zástupkyním odborové organizace OSZSP ČR Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí za to, že se velmi snaží prosadit zvýšení odměňování zaměstnankyň úklidu, že při vyjednávání vhodných podmínek pro zaměstnance (například jednostranně nařízená pracovní doba, uznávání covidu jako choroby z povolání) stojí za svými požadavky, i když je situace složitá.

Věřím, že jejich práce bude oceněna, vždyť dobrému zaměstnavateli, potažmo zřizovateli, záleží na situaci v zařízení. Prvotní je zaměstnanec, který tvoří další přidané hodnoty. Jeho práce musí být nejen náležitě oceněna, ale také pro ni musí být vytvořeno vhodné pracovní prostředí, zasloužené benefity atd.

V Pardubickém kraji je nedostatek zdravotnických pracovníků a jistě se zaměstnavatelé snaží nejen provádět nábor s použitím finančních, vzdělávacích či jiných benefitů, ale i zajistit pracovní prostředí a stmelený kolektiv, ve kterém budou lidé rádi pracovat. A jsem velmi ráda, že právě odborové organizace našeho odborového svazu v tomto aktivně pomáhají.

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:11

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.

Aktuality 20. 10. 2022 / 9:48

Vsetínští odboráři si krátce odpočinuli v Turčianských Teplicích

Odborová organizace Sociální služby Vsetín již dva roky plánovala wellness pobyt pro své členy a jejich rodinné příslušníky.

Aktuality 25. 9. 2022 / 20:11

Setkání bývalých zaměstnanců FN Plzeň

V pátek 23. září 2022 jsme uspořádali každoroční setkání s bývalými zaměstnanci Fakultní nemocnice Plzeň.