O penězích na zvýšení platů v sociálních službách už je rozhodnuto!

Vytrvalé a pravdivými argumenty podložené usilování Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR o zvýšení platů v sociálních službách slaví konečně úspěch!

Vláda v pondělí 21. července rozhodla, že zvýší objem financí na dotace pro poskytovatele sociálních služeb, a tím umožní, aby se zvýšily platy a mzdy zaměstnancům v sociálních službách. Za jednotlivé aktivity odborovému svazu poděkovala ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Michaela Marksová – dopis viz níže jako soubor ke stažení.

Premiér Bohuslav Sobotka ve svém vystoupení ke zvýšení platů požadavek odborů, tentokráte celé Českomoravské konfederace odborových svazů, také zmínil – viz video po jednání vlády v pondělí 21. 7. 2014: http://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/premier/videa/video-vlada-schvalila-zvyseni-mezd-socialnich-pracovniku-121226/

Základní předpoklad pro zvýšení platů a mezd je částečně naplněn. Nyní je před odborovým svazem jednání o tom, jakým způsobem bude zvýšení provedeno. Odborový svaz trvá na zvýšení tarifních tabulek a zrušení možnosti pásmového odměňování.

Také k tomuto tématu se tento týden ve čtvrtek sejdou předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Ivana Břeňková s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministrem financí Andrejem Babišem, ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou a zástupci krajů.

Odborový svaz samozřejmě nejedná jen za sociální služby.

K problémům a odměňování zaměstnanců ve zdravotnictví je na čtvrtek také naplánováno jednání, a to ve složení premiér, ministr financí, ministr zdravotnictví, zástupce krajů a předsedkyně a místopředsedkyně OS.

Aktuality 5. 12. 2022 / 12:28

Co vzkazují delegáti sjezdu ministrovi zdravotnictví? PODÍVEJTE SE!

Poprvé v historii odborového svazu se stalo, že se jeho sjezdu nezúčastnil ministr zdravotnictví!

Aktuality / 8:51

Odstupné při pracovním poměru na dobu určitou

Náleží odstupné zaměstnanci v pracovním poměru uzavřeném na dobu určitou?

Aktuality 30. 11. 2022 / 9:41

Závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb

Dne 28. listopadu 2022 se v Praze konala závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb.