Odboráři jednali se Sobotkou, Babišem a Hermanem o zrušení nejnižší platové tabulky

V podvečerních hodinách v úterý 20. prosince se na jednání s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministrem financí Andrejem Babišem, ministrem kultury Danielem Hermanem a náměstkem ministryně práce a sociálních věcí Robertem Baxou sešli zástupci odborových svazů veřejných služeb. Hlavním bodem jednání byl opakovaný návrh odborů zrušit nejnižší platové tabulky, a to co nejdříve.

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková opět připomněla, že od 1. ledna nastane paradoxní situace, kdy v nejnižší platové třídě, ani při využití posledního platového stupně, zaměstnanec nedosáhne na minimální mzdu.

Zástupci vlády slíbili, že v následujících dnech bude nařízení vlády předloženo do připomínkového řízení.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...