Odboráři jednali se Sobotkou, Babišem a Hermanem o zrušení nejnižší platové tabulky

V podvečerních hodinách v úterý 20. prosince se na jednání s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministrem financí Andrejem Babišem, ministrem kultury Danielem Hermanem a náměstkem ministryně práce a sociálních věcí Robertem Baxou sešli zástupci odborových svazů veřejných služeb. Hlavním bodem jednání byl opakovaný návrh odborů zrušit nejnižší platové tabulky, a to co nejdříve.

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková opět připomněla, že od 1. ledna nastane paradoxní situace, kdy v nejnižší platové třídě, ani při využití posledního platového stupně, zaměstnanec nedosáhne na minimální mzdu.

Zástupci vlády slíbili, že v následujících dnech bude nařízení vlády předloženo do připomínkového řízení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj