Kolektivní dohoda vyššího stupně na rok 2022 podepsána

V pondělí 4. října podepsali zástupci odborových svazů, které sdružují státní zaměstnance, s premiérem Andrejem Babišem Kolektivní dohodu vyššího stupně na rok 2022. Obsahem dohody jsou např. pravidla pro součinnost služebních úřadů a odborových organizací, předávání informací, projednání a spolurozhodování, vybavení pro činnost odborových organizací, práva pro zaměstnance pro výkon služby, úprava dovolené, sick days, podmínky pro slaďování osobního a pracovního života, sociální podmínky zaměstnanců a oblast BOZP. Kolektivní dohoda má účinnost jeden rok, ale zahrnuje možnost jejího prodloužení, a to maximálně dvakrát.

Podepsanou Kolektivní dohodu vyššího stupně na rok 2022 najdete níže jako soubor ke stažení.

Foto Úřad vlády

Aktuality 20. 1. 2022 / 11:20

Výkonná rada v lednu

První jednání výkonné rady odborového svazu v roce 2022 začalo v pondělí 10. ledna odpoledne.

Aktuality 19. 1. 2022 / 15:37

Tripartita jednala o povinném očkování, pracovní karanténě a Zelené dohodě

V úterý 18. ledna 2022 se na zasedání tripartity sešli zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů. Hlavními body jednání byla aktuální epidemická situace a problematika Zelené dohody pro Evropu.

Aktuality 17. 1. 2022 / 18:34

Na zdravotnické tripartitě padla spousta otázek, ale bez odpovědí

První jednání tripartitního pracovního týmu pro zdravotnictví v roce 2022 se konalo v pátek 14. ledna v odpoledních hodinách.