Kolektivní dohoda vyššího stupně na rok 2022 podepsána

V pondělí 4. října podepsali zástupci odborových svazů, které sdružují státní zaměstnance, s premiérem Andrejem Babišem Kolektivní dohodu vyššího stupně na rok 2022. Obsahem dohody jsou např. pravidla pro součinnost služebních úřadů a odborových organizací, předávání informací, projednání a spolurozhodování, vybavení pro činnost odborových organizací, práva pro zaměstnance pro výkon služby, úprava dovolené, sick days, podmínky pro slaďování osobního a pracovního života, sociální podmínky zaměstnanců a oblast BOZP. Kolektivní dohoda má účinnost jeden rok, ale zahrnuje možnost jejího prodloužení, a to maximálně dvakrát.

Podepsanou Kolektivní dohodu vyššího stupně na rok 2022 najdete níže jako soubor ke stažení.

Foto Úřad vlády

Aktuality 27. 7. 2022 / 10:43

Vyhrazená technická zařízení od 1. 7. 2022

Dne 1. 7. 2022 nabyl účinnosti zákon č. 250/2021 Sb., o bezpečnosti práce v souvislosti s provozem vyhrazených technických zařízení a o změně souvisejících zákonů, a s ním i příslušná nařízení vlády.

Aktuality 26. 7. 2022 / 9:43

S MPSV jsme začali řešit výjezdy ZZS do zařízení sociálních služeb

Dne 18. července 2022 se konalo on-line jednání se zástupci MPSV k výjezdům ZZS do pobytových zařízení sociálních služeb.

Aktuality / 9:37

S MPSV jsme začali řešit výjezdy ZZS do zařízení sociálních služeb

Dne 18. července 2022 se konalo on-line jednání se zástupci MPSV k výjezdům ZZS do pobytových zařízení sociálních služeb.