Odboráři v nemocnici v Orlové vstoupili do stávkové pohotovosti

Odboráři z nemocnice v Orlové na Karvinsku vyhlásili ve středu 6. března stávkovou pohotovost. Pokračují tak ve svém dlouhodobém boji za záchranu nemocnice. Články předsedkyně odborové organizace Denisy Stolarczykové o tomto problému najdete zde na webu v rubrice O nás – Názory.

Odboráři chtějí zabránit plánům kraje na tzv. optimalizaci zdravotní péče v regionu a na své straně mají i představitele města.

V prohlášení ke stávkové pohotovosti odboráři zdůrazňují, že stávková pohotovost nijak neovlivní zdravotní péči, kterou v nemocnici poskytují. Stávkovou pohotovostí upozorňují na nesmyslnost a absurditu případné optimalizace zdravotní péče, jak byla v loňském roce připravena náměstkem Martinem Gebauerem (ANO) a jeho týmem. Stále věří, že na jednání zastupitelstva, které se bude konat ve středu 13. března, zvítězí zdravý rozum a chod orlovské nemocnice nebude likvidován. Stávková pohotovost bude trvat do rozhodnutí zastupitelů.

„Pokud zdravý rozum ponechají krajští zastupitelé za dveřmi jednacího sálu a rozhodnou o likvidaci naší nemocnice, učiníme další kroky, které v současné době projednáváme se zaměstnanci nemocnic a s odborníky v této oblasti,“ uvádějí odboráři.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...