Odboráři v nemocnici v Orlové vstoupili do stávkové pohotovosti

Odboráři z nemocnice v Orlové na Karvinsku vyhlásili ve středu 6. března stávkovou pohotovost. Pokračují tak ve svém dlouhodobém boji za záchranu nemocnice. Články předsedkyně odborové organizace Denisy Stolarczykové o tomto problému najdete zde na webu v rubrice O nás – Názory.

Odboráři chtějí zabránit plánům kraje na tzv. optimalizaci zdravotní péče v regionu a na své straně mají i představitele města.

V prohlášení ke stávkové pohotovosti odboráři zdůrazňují, že stávková pohotovost nijak neovlivní zdravotní péči, kterou v nemocnici poskytují. Stávkovou pohotovostí upozorňují na nesmyslnost a absurditu případné optimalizace zdravotní péče, jak byla v loňském roce připravena náměstkem Martinem Gebauerem (ANO) a jeho týmem. Stále věří, že na jednání zastupitelstva, které se bude konat ve středu 13. března, zvítězí zdravý rozum a chod orlovské nemocnice nebude likvidován. Stávková pohotovost bude trvat do rozhodnutí zastupitelů.

„Pokud zdravý rozum ponechají krajští zastupitelé za dveřmi jednacího sálu a rozhodnou o likvidaci naší nemocnice, učiníme další kroky, které v současné době projednáváme se zaměstnanci nemocnic a s odborníky v této oblasti,“ uvádějí odboráři.

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:11

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.

Aktuality 20. 10. 2022 / 9:48

Vsetínští odboráři si krátce odpočinuli v Turčianských Teplicích

Odborová organizace Sociální služby Vsetín již dva roky plánovala wellness pobyt pro své členy a jejich rodinné příslušníky.

Aktuality 25. 9. 2022 / 20:11

Setkání bývalých zaměstnanců FN Plzeň

V pátek 23. září 2022 jsme uspořádali každoroční setkání s bývalými zaměstnanci Fakultní nemocnice Plzeň.