Odboráři v nemocnici v Orlové vstoupili do stávkové pohotovosti

Odboráři z nemocnice v Orlové na Karvinsku vyhlásili ve středu 6. března stávkovou pohotovost. Pokračují tak ve svém dlouhodobém boji za záchranu nemocnice. Články předsedkyně odborové organizace Denisy Stolarczykové o tomto problému najdete zde na webu v rubrice O nás – Názory.

Odboráři chtějí zabránit plánům kraje na tzv. optimalizaci zdravotní péče v regionu a na své straně mají i představitele města.

V prohlášení ke stávkové pohotovosti odboráři zdůrazňují, že stávková pohotovost nijak neovlivní zdravotní péči, kterou v nemocnici poskytují. Stávkovou pohotovostí upozorňují na nesmyslnost a absurditu případné optimalizace zdravotní péče, jak byla v loňském roce připravena náměstkem Martinem Gebauerem (ANO) a jeho týmem. Stále věří, že na jednání zastupitelstva, které se bude konat ve středu 13. března, zvítězí zdravý rozum a chod orlovské nemocnice nebude likvidován. Stávková pohotovost bude trvat do rozhodnutí zastupitelů.

„Pokud zdravý rozum ponechají krajští zastupitelé za dveřmi jednacího sálu a rozhodnou o likvidaci naší nemocnice, učiníme další kroky, které v současné době projednáváme se zaměstnanci nemocnic a s odborníky v této oblasti,“ uvádějí odboráři.

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.