Odboráři z AGELu zhodnotili výsledky své činnosti

V pátek 22. a 23. října se v krásném prostředí Beskyd v Dolní Lomné na chatě Beskydka, která patří odborům z odborového svazu KOVO, sešli odboráři z AGELu. Stejně jako jiné léta si zde předávali informace z jednotlivých zařízení, která firma AGEL provozuje, a připravovali se na to, co přijde. Sdružení odborových organizací skupiny AGEL již mnoho let dokazuje, jak je důležité, aby odbory spolupracovaly a aby v rámci jedné společnosti fungoval dialog.

Jedině silné a informované odbory mohou být partnerem a mnohdy, což je přirozené, také oponentem zaměstnavatele. Oboustranné přenášení informací, poctivá práce a sociální smír jsou zásadní pro fungování každé společnosti. Kolegové z AGELu to dobře vědí, a proto jsou úspěšní.

Jednání Sdružení odborových organizací skupiny AGEL se už tradičně zúčastnili předsedkyně odborového svazu Dagmar Žitníková a předseda LOK-SČL Martin Engel. Oba seznámili své kolegy s výsledky vyjednávání a s tím, co společně na celorepublikové úrovni dohodli. Hovořilo se o úhradové vyhlášce, o benefitech pro zaměstnance, o finanční kondici veřejného zdravotního pojištění a také samozřejmě o budoucnosti odborů a o jejich společných cílech.

Jednání navštívil také předseda základní odborové organizace KOVO z Třineckých železáren Marcel Pielesz. Také on ocenil společné postupy a dobré fungování odborů v AGELu.

Jednání mělo výbornou atmosféru a bylo opět setkáním nejen pracovním, ale také osobním. Byla jsem moc ráda, že jsem se opět mohla potkat s řadou kamarádů, a je jedno, ze kterých jsou nemocnic. Za dlouhá léta se mezi námi všemi vytvořily přátelské vazby a odborové myšlenky, na rozdíl od mnoha jiných, lidi spojují.

Pavle, Míšo a další kolegové, děkujeme.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.