Odboráři ze sociálních služeb ze Vsetínska strávili prodloužený víkend v Zakopaném

Již tradičně se v jarních měsících uskutečnil zájezd odborářů ze sociálních služeb ze Vsetínska do míst, která přinášejí odpočinek, relaxaci, sportovní vyžití. Tentokrát cílovým místem bylo polské středisko horské turistiky a lyžování Zakopané, přezdívané zimním hlavním městem Polska, ležícím v údolí mezi Vysokými Tatrami a horou Gubalówka.

Zájezd se uskutečnil ve dnech 22. – 24. března s turisticko-relaxačním programem. Pěší turistika střídala návštěvu vyhlášených termálů v místě pobytu. Kdo pojal zájezd pouze relaxačně, využil lanovek nebo koňských povozů, které byly nabízeny na četných místech města a v okolí.

Nechyběla ani prohlídka zajímavých atrakcí jako pohádkově vypadající dřevěná kaple Nejsvětějšího srdce Ježíšova, Dům vzhůru nohama, Muzeum voskových figurín nebo nejpopulárnější ulice Krupówki a „ochutnávka“ polské kultury v jednom z nejstarších domů Zakopaného, v krčmě U Wnuka. S místními jsme se kulturně vzájemně obohatili a ověřili si v praxi, že písně a zpěv sbližuje národy.

V průběhu celého pobytu panovala dobrá nálada, ke které přispělo také teplé slunečné počasí a o spokojenosti zúčastněných svědčily i dotazy na zpáteční cestě: „…a kam pojedeme příště?“

Foto autorka

Aktuality 16. 7. 2022 / 11:20

Navštívili jsme nemocnice v Rokycanech a v Písku

V pátek 13. května jsme vyrazili do nemocnic v Rokycanech a v Písku.

Aktuality 7. 7. 2022 / 9:33

O odborech v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí

Chtěla bych touto cestou poděkovat zástupkyním odborové organizace OSZSP ČR Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí.

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.