Odboráři ze sociálních služeb ze Vsetínska strávili prodloužený víkend v Zakopaném

Již tradičně se v jarních měsících uskutečnil zájezd odborářů ze sociálních služeb ze Vsetínska do míst, která přinášejí odpočinek, relaxaci, sportovní vyžití. Tentokrát cílovým místem bylo polské středisko horské turistiky a lyžování Zakopané, přezdívané zimním hlavním městem Polska, ležícím v údolí mezi Vysokými Tatrami a horou Gubalówka.

Zájezd se uskutečnil ve dnech 22. – 24. března s turisticko-relaxačním programem. Pěší turistika střídala návštěvu vyhlášených termálů v místě pobytu. Kdo pojal zájezd pouze relaxačně, využil lanovek nebo koňských povozů, které byly nabízeny na četných místech města a v okolí.

Nechyběla ani prohlídka zajímavých atrakcí jako pohádkově vypadající dřevěná kaple Nejsvětějšího srdce Ježíšova, Dům vzhůru nohama, Muzeum voskových figurín nebo nejpopulárnější ulice Krupówki a „ochutnávka“ polské kultury v jednom z nejstarších domů Zakopaného, v krčmě U Wnuka. S místními jsme se kulturně vzájemně obohatili a ověřili si v praxi, že písně a zpěv sbližuje národy.

V průběhu celého pobytu panovala dobrá nálada, ke které přispělo také teplé slunečné počasí a o spokojenosti zúčastněných svědčily i dotazy na zpáteční cestě: „…a kam pojedeme příště?“

Foto autorka

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.