Odborový svaz a poskytovatelé sociálních služeb žádají vládu o zvýšení dotací

Se společným stanoviskem podporujícím požadavek Asociace krajů ČR na navýšení dotací pro poskytovatele sociálních služeb pro rok 2015 o 721,5 milionů Kč se v pondělí 23. března obrátily Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR na premiéra Bohuslava Sobotku, ministra financí Andreje Babiše a ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou Tominovou.

Zdůrazňují, že existují informace, podle nichž je nyní 100 – 200 sociálních služeb ohroženo uzavřením či dramatickým snižování kapacit.

Vyzývají proto vládu, aby podpořila požadavek MPSV na navýšení dotací sociálních služeb tak, aby nedošlo k meziročnímu poklesu.

Společné stanovisko viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...