Odborový svaz a poskytovatelé sociálních služeb žádají vládu o zvýšení dotací

Se společným stanoviskem podporujícím požadavek Asociace krajů ČR na navýšení dotací pro poskytovatele sociálních služeb pro rok 2015 o 721,5 milionů Kč se v pondělí 23. března obrátily Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR na premiéra Bohuslava Sobotku, ministra financí Andreje Babiše a ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou Tominovou.

Zdůrazňují, že existují informace, podle nichž je nyní 100 – 200 sociálních služeb ohroženo uzavřením či dramatickým snižování kapacit.

Vyzývají proto vládu, aby podpořila požadavek MPSV na navýšení dotací sociálních služeb tak, aby nedošlo k meziročnímu poklesu.

Společné stanovisko viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj