Odbory nedoporučují vstupovat do tzv. druhého důchodového pilíře

Před nevýhodností vstupu do nového soukromého důchodového spoření, tzv. druhého pilíře, varují odbory po celou dobu jeho přípravy. Mají velkou zásluhu na tom, že není povinný. Svými analýzami opakovaně prokázaly, že toto spoření může být výhodné maximálně pro úzkou skupinu lidí s nejvyššími příjmy. Pro lidi s podprůměrnými i průměrnými příjmy je velmi nevýhodné, navíc vstup do tohoto spoření je definitivní a nevratný.

V současné době je v plném proudu masivní náborářská kampaň, která však neinformuje zájemce o všech souvislostech a důsledcích vstupu do druhého důchodového pilíře.

Za nevýhodný pro drtivou většinu občanů označili druhý pilíř také mnozí nezávislí ekonomové.

Českomoravská konfederace odborových svazů proto přichází s další analýzou tohoto nového soukromého důchodového spoření a znovu varuje před neuváženým vstupem do něj – viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...