Odbory nedoporučují vstupovat do tzv. druhého důchodového pilíře

Před nevýhodností vstupu do nového soukromého důchodového spoření, tzv. druhého pilíře, varují odbory po celou dobu jeho přípravy. Mají velkou zásluhu na tom, že není povinný. Svými analýzami opakovaně prokázaly, že toto spoření může být výhodné maximálně pro úzkou skupinu lidí s nejvyššími příjmy. Pro lidi s podprůměrnými i průměrnými příjmy je velmi nevýhodné, navíc vstup do tohoto spoření je definitivní a nevratný.

V současné době je v plném proudu masivní náborářská kampaň, která však neinformuje zájemce o všech souvislostech a důsledcích vstupu do druhého důchodového pilíře.

Za nevýhodný pro drtivou většinu občanů označili druhý pilíř také mnozí nezávislí ekonomové.

Českomoravská konfederace odborových svazů proto přichází s další analýzou tohoto nového soukromého důchodového spoření a znovu varuje před neuváženým vstupem do něj – viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj