Odbory zásadně odmítají memorandum, které znamená rušení nemocnic!

Ministerstvo zdravotnictví porušuje svoje vyhlášení a své sliby. Dne 6. června pro Hospodářské noviny ministr zdravotnictví Leoš Heger prohlásil, že se „nic nebude lámat přes koleno a že restrukturalizace nemocnic nepřinese jejich rušení“. Dále v rozhovoru uvedl, že pojišťovny na příští rok prodlouží s nemocnicemi smlouvu pomocí dodatků a vše se bude řešit až v příštím roce.

Za dva týdny je situace úplně jiná. Ministerstvo zdravotnictví prostřednictvím dvou náměstků podepsalo se zdravotními pojišťovnami nové memorandum, ve kterém už naprosto otevřeně uvádí, že restrukturalizace přinese nejen rušení lůžek a oddělení, ale zřejmě také nemocnic.

Odbory s rušením nemocnic zásadně nesouhlasí! Spolu se všemi ostatními partnery se v této věci obrátí na premiéra a na Vládu ČR.

Text memoranda a kritéria pro poskytování zdravotní péče viz níže jako přílohy ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj