Odbory zásadně odmítají memorandum, které znamená rušení nemocnic!

Ministerstvo zdravotnictví porušuje svoje vyhlášení a své sliby. Dne 6. června pro Hospodářské noviny ministr zdravotnictví Leoš Heger prohlásil, že se „nic nebude lámat přes koleno a že restrukturalizace nemocnic nepřinese jejich rušení“. Dále v rozhovoru uvedl, že pojišťovny na příští rok prodlouží s nemocnicemi smlouvu pomocí dodatků a vše se bude řešit až v příštím roce.

Za dva týdny je situace úplně jiná. Ministerstvo zdravotnictví prostřednictvím dvou náměstků podepsalo se zdravotními pojišťovnami nové memorandum, ve kterém už naprosto otevřeně uvádí, že restrukturalizace přinese nejen rušení lůžek a oddělení, ale zřejmě také nemocnic.

Odbory s rušením nemocnic zásadně nesouhlasí! Spolu se všemi ostatními partnery se v této věci obrátí na premiéra a na Vládu ČR.

Text memoranda a kritéria pro poskytování zdravotní péče viz níže jako přílohy ke stažení.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.