Odpůrci domovů by se měli zajet podívat do Ždírce

Ve Ždírci u Polné na Vysočině se obyvatelé domova pro seniory a zaměstnanci dočkali přestěhování do zrekonstruovaných prostor. Domov na pozvání odborové organizace a členky výkonné rady odborového svazu Jiřiny Marešové navštívila v pondělí 23. července předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s dalšími členy krajské rady. Všichni pozvaní byli velmi překvapeni jak skloubením moderního vybavení s historickým nábytkem, tak milou a příjemnou atmosférou domova. Z obyvatel i zaměstnanců dýchala pohoda a radost.

Paní ředitelka Martina Matějková přišla s plánem na den otevřených dveří a návštěvy dětí ze škol. Domov se tedy nejen zrekonstruoval, ale také otevřel pro veřejnost, aby se propojil život jeho obyvatel se životem lidí z vesnice. V domově se ovšem snaží všichni. Zaměstnanci přicházejí s nápady, jak vylepšit prostředí pro klienty a jak zpestřit jejich denní programy. Grilování na zahradě, taneční odpoledne, kanisterapie jsou jen krátkou ukázkou bohatosti života v domově.

V závěru nás s kolegyní napadlo, že odpůrci domovů by se měli zajet podívat do Ždirce. Důstojně a v příjemném prostředí tady za přispění zaměstnanců tráví podzim života lidé, kteří se pro tento způsob rozhodli. My samy jsme si s kolegyní řekly, že pokud bychom potřebovaly ve stáří pomoc, tak Ždirec by u nás vyhrál.

Odborům děkujeme za pozvání, paní ředitelce za čas, který nám věnovala, a všem přejeme, aby se jak klientům, tak zaměstnancům dařilo.

Aktuality 6. 6. 2022 / 14:43

Hrdinové mezi námi

Nedá mi, abych nereagovala na nešťastnou událost, která se odehrála v tomto týdnu v Domově Alzheimer v Roztokách u Prahy.

Aktuality 2. 6. 2022 / 20:06

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 1. 6. 2022 / 20:37

Komplikovaný Olomoucký kraj

Možná vás titulek Komplikovaný Olomoucký kraj překvapil, ale s určitou dávkou smutku a rozhořčení musím konstatovat, že jsem se nespletl a opravdu je to tak.