Odpůrci domovů by se měli zajet podívat do Ždírce

Ve Ždírci u Polné na Vysočině se obyvatelé domova pro seniory a zaměstnanci dočkali přestěhování do zrekonstruovaných prostor. Domov na pozvání odborové organizace a členky výkonné rady odborového svazu Jiřiny Marešové navštívila v pondělí 23. července předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s dalšími členy krajské rady. Všichni pozvaní byli velmi překvapeni jak skloubením moderního vybavení s historickým nábytkem, tak milou a příjemnou atmosférou domova. Z obyvatel i zaměstnanců dýchala pohoda a radost.

Paní ředitelka Martina Matějková přišla s plánem na den otevřených dveří a návštěvy dětí ze škol. Domov se tedy nejen zrekonstruoval, ale také otevřel pro veřejnost, aby se propojil život jeho obyvatel se životem lidí z vesnice. V domově se ovšem snaží všichni. Zaměstnanci přicházejí s nápady, jak vylepšit prostředí pro klienty a jak zpestřit jejich denní programy. Grilování na zahradě, taneční odpoledne, kanisterapie jsou jen krátkou ukázkou bohatosti života v domově.

V závěru nás s kolegyní napadlo, že odpůrci domovů by se měli zajet podívat do Ždirce. Důstojně a v příjemném prostředí tady za přispění zaměstnanců tráví podzim života lidé, kteří se pro tento způsob rozhodli. My samy jsme si s kolegyní řekly, že pokud bychom potřebovaly ve stáří pomoc, tak Ždirec by u nás vyhrál.

Odborům děkujeme za pozvání, paní ředitelce za čas, který nám věnovala, a všem přejeme, aby se jak klientům, tak zaměstnancům dařilo.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality 12. 11. 2022 / 22:41

Zamyšlení nad transformací nemocnic v Jihomoravském kraji

V říjnu byla hlavním tématem pro odborové organizace nemocnic v Jihomoravském kraji jejich transformace.

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:12

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.