Olomoucká krajská konference 20. 10. 2021

Krajská konference v Olomouckém kraji se konala ve středu 20. října 2021 v Regionálním centru v Olomouci. Na konferenci byl pozván i radní pro oblast zdravotnictví Mgr. Dalibor Horák, který zhodnotil svoje působení v rezortu zdravotnictví v Olomouckém kraji a vývoj epidemické situace v kraji.

Ocenil náročnost práce zaměstnanců ve zdravotnictví a v sociálních službách a kritizoval malou proočkovanost občanů v naší zemi. Ocenil spolupráci s krajskou radou a rád by posílil společnou činnost v navýšení příplatků pro záchranáře. Na krajské radě byla oceněna Čestným uznáním za dlouhodobou práci pro odbory Jitka Švedíková z KHS Olomouckého kraje – Prostějov. Čestné uznání jí udělila výkonná rada odborového svazu.

Vzhledem k tomu, že odstoupili dva členové krajské rady, konala se zde volba nových členů krajské rady Olomouckého kraje. Byly navrženy dvě kandidátky – Mgr. Erika Frydrýšková z nemocnice v Přerově a Bc. Lada Cinegrová z KHS Olomouckého kraje, které byly jednohlasně zvoleny aklamací. Přejeme jim hodně energie a sil v další práci v odborech na krajské úrovni.

Zprávu za krajskou radu přednesl její předseda Jan Zatloukal (viz níže jako soubor ke stažení), připravil si prezentaci a představil činnost krajské rady. V diskuzi se připomněl mimořádný členský příspěvek na odborový svaz, probíral se i nábor a organizování členské základny v souvislosti s financováním odborového svazu.

Foto Ladislav Kucharský

Aktuality 15. 8. 2022 / 18:23

Olomoucká KR – plnění programu OS

Zpráva olomoucké krajské rady OS o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.

Aktuality 1. 6. 2022 / 20:35

Komplikovaný Olomoucký kraj

Možná vás titulek Komplikovaný Olomoucký kraj překvapil, ale s určitou dávkou smutku a rozhořčení musím konstatovat, že jsem se nespletl a opravdu je to tak.

Aktuality 12. 4. 2022 / 14:12

Olomoucká porada s vedením OS – 24. 3. 2022

Zástupci odborových organizací Olomouckého kraje se na své poradě s vedením OS sešli ve čtvrtek 24. března.