Olomoucká porada s vedením OS – 24. 3. 2022

Zástupci odborových organizací Olomouckého kraje se na své poradě s vedením OS sešli ve čtvrtek 24. března. Po úvodním seznámení s materiály připravovanými pro podzimní sjezd odborového svazu se účastníci dozvěděli v podrobné zprávě krajské rady o jednáních na krajském úřadě a problémech v sociálních službách, kterou přednesl předseda krajské rady OS Olomouckého kraje Jan Zatloukal.

Problémy v sociálních službách se stále řeší v několika zařízeních Olomouckého kraje. Velmi intenzivně se této problematice věnuje i právní a sociální oddělení odborového svazu. V diskuzi byla podaná informace o připravovaných změnách na krajských hygienických stanicích a jejich dopadech na práci hygieniků nejen v tomto kraji.

Do diskuze se zapojila i svazová inspektorka BOZP Andrea Hrabčáková a podala informaci o kontrole v Domově důchodců v Července a zřízení denních místností pro zaměstnance po její kontrole. Toto zařízení patří mezi ta, kterému se krajská rada i odborový svaz velmi intenzivně věnují. Dalším tématem diskuze byla reforma psychiatrické péče a její dopady do praxe.

Aktuality 15. 8. 2022 / 18:23

Olomoucká KR – plnění programu OS

Zpráva olomoucké krajské rady OS o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.

Aktuality 1. 6. 2022 / 20:35

Komplikovaný Olomoucký kraj

Možná vás titulek Komplikovaný Olomoucký kraj překvapil, ale s určitou dávkou smutku a rozhořčení musím konstatovat, že jsem se nespletl a opravdu je to tak.

Aktuality 26. 1. 2022 / 17:50

Olomoucká KR jednala se zástupci kraje o sociálních službách

Ve čtvrtek 6. ledna 2022 se uskutečnilo dlouho odkládané jednání krajské rady Olomouckého kraje se zástupci kraje zodpovědnými za sociální oblast