On-line jednání KR Plzeňského kraje za účasti vedení OS

Krajská rada Plzeňského kraje poprvé testovala 22. ledna tohoto roku on-line způsob setkávání, z důvodu přetrvávající pandemické situace. Byla využita aplikace Skype, ale jsou samozřejmě použitelné i jiné veřejně dostupné programy (Google Meet, Zoom, Teams od Microsoftu apod.). Po počátečních lehkých obtížích se spojením, které jsem očekával, se spojení podařilo odladit.

Členové krajské rady se spojili s vedením OS, což bylo skvělé pro výměnu informací z centrální úrovně. Předsedkyně plzeňské krajské rady Helena Kurcová informovala o situaci v sociálních službách, o navýšení platových tabulek apod. Následovaly informace od ostatních členů krajské rady. Krajská rada se stále snaží uskutečnit schůzku s novou hejtmankou Plzeňského kraje doc. PaedDr. Ilonou Mauritzovou, Ph.D., (ODS), čemuž ovšem brání přetrvávající pandemická situace.

Byla probírána situace v nemocnicích v Plzeňském kraji. Jak se po jednání krajské rady potvrdilo, dojde ve valné většině (přestože i v tomto existují určité rozdíly) nemocničních zařízení zřizovaných Plzeňským krajem k navýšení mezd o 10 % z platových tabulek platných ve státní sféře, což je jistě pozitivní zpráva. Všichni zaměstnanci nemocničních zařízení si toto zlepšení jejich odměňování zaslouží, neboť situace v nemocnicích není vůbec lehká a pro mnohé z nich je tento dlouhodobě abnormálně zatěžující stav velice vyčerpávající.

Nastává nová doba komunikace mezi námi, ovšem přes veškerý pokrok v technologiích je přesto nejlepší osobní kontakt. Doufám a věřím, že již v dohledné době (i díky očkování) se budeme moci opět osobně setkávat.

Foto Dagmar Žitníková

Aktuality 12. 4. 2022 / 13:16

Plzeňská porada s vedením OS – 14. 3. 2022

Porady vedení odborového svazu s předsedy odborových organizací nebo jejich zástupci pokračovaly v pondělí 14. března v Plzeňském kraji.

Aktuality 2. 4. 2022 / 13:05

Plzeňská krajská rada jednala s novým hejtmanem Špotákem a jeho kolegy

Krajská rada Plzeňského kraje na svém únorovém zasedání navrhla setkání s novým vedením kraje. Změna kraje nastala na jednání 14. února 2022, kdy došlo k odvolání minulé Rady kraje a zvolení Rady nové.

Aktuality 13. 10. 2021 / 21:36

Plzeňská krajská konference 21. 9. 2021

Delegáti krajské konference Plzeňského kraje se setkali v úterý 21. září 2021 v sále SOU Elektrotechnického v Plzni.