On-line porada odborářů z Libereckého kraje 18. března 2021

On-line porada vedení odborového svazu s předsedy odborových organizací nebo jejich zástupci z Libereckého kraje se konala ve čtvrtek 18. března. Zprávu o činnosti liberecké krajské rady v období od jara 2020 do 18. 3. 2021 přednesla její předsedkyně Miluše Váňová. Vyšla při tom ze zprávy o činnosti, která měla zaznít na krajské konferenci na podzim 2020.

Krajská rada byla původně pětičlenná, ale svoji činnost ukončil na jaře 2020 Dušan Morman z Krajské nemocnice Liberec. Protože nebyl zvolen žádný náhradník, krajská rada se domluvila, že se další člen krajské rady zvolí na podzimní krajské konferenci a do té doby že bude zvát na jednání krajské rady předsedkyni odborové organizace Krajské nemocnice Liberec Alenu Kyrianovou. To se také děje, ale protože se z důvodu pandemie na podzim krajská konference nekonala, tak tento stav trvá do současné doby.

Krajská rada stále mapuje situaci ve zdravotnictví a sociálních službách v kraji. Členové si vzájemně předávají informace také o průběhu a výsledcích kolektivního vyjednávání v organizacích.

Informace z jednání výkonné rady odborového svazu předává Miluše Váňová.

Zdeněk Vohnout je členem dozorčí rady odborového svazu.

Hana Vilímová se účastní jednání krajské tripartity na Krajském úřadu Liberec a jednání Regionální rady ČMKOS.

2x ročně bývají jednání krajské rady na Krajském úřadu Liberec s radními za zdravotnictví a sociální služby. Od podzimních voleb bohužel toto setkání nebylo, čekáme, až pomine nouzový stav.

Od jara 2020 se krajské radě podařilo fyzicky se setkat 2x, a to v červnu a v září. V době nouzového stavu a letních prázdnin jsme se nescházeli. V kontaktu ale stále jsme přes telefony, e-maily a skupinu krajské rady na WhatsApp.

V únoru krajská rada poprvé jednala on-line. Další jednání mělo být dnes, takže bylo spojené s poradou předsedů.

Předávání informací tedy nadále probíhá, krajská rada dělá, co je v současné vypjaté době v jejích silách a možnostech. On-line jednání jsou dobrá, ale osobní setkání plně nenahradí.

Nezbývá tedy nic jiného, než si přát, aby tento stav již brzy skončil.

Foto Jana Hnyková

Aktuality 14. 3. 2022 / 10:07

Liberecká porada s vedením OS – 3. 3. 2022

On-line porada vedení odborového se zástupci odborových organizací v Libereckém kraji se konala ve čtvrtek 3. března 2022 v odpoledních hodinách.

Aktuality 8. 12. 2021 / 23:48

Liberecká KR na pravidelném jednání s vedením kraje

Ve středu 1. prosince 2021 jednala liberecká krajská rada s představiteli kraje v Liberci.

Aktuality 13. 10. 2021 / 23:08

Liberecká krajská konference 30. 9. 2021

Krajská konference odborového svazu v Libereckém kraji se uskutečnila ve čtvrtek 30. září 2021 v prostorách zasedací místnosti na gynekologicko-porodnickém oddělení zdejší nemocnice.