Opavští odboráři slavili s nejstarší členkou odborového svazu

Je to až neuvěřitelné, ale členka ZO OSZSP ČR Psychiatrická nemocnice v Opavě paní Gertruda Křížová oslavila 8. května krásných 98 let a my jsme byli při tom. Paní Křížová je nejen nejstarší členkou naší ZO, ale také celého Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR. Navštívili jsme paní Křížovou doma, kde žije společně s manželem a dvěma dcerami, abychom jí popřáli ke krásnému životnímu výročí, a to jak za naši ZO, tak jsme předali gratulaci i za celé vedení odborového svazu.

Během naší návštěvy zavzpomínala paní Křížová na roky strávené v Psychiatrické léčebně, kde pracovala na inventárním oddělení, na spolupracovníky i na podmínky, ve kterých pracovala. Jen pro upřesnění, do důchodu odcházela paní Křížová v roce 1973 a celou dobu, co je v důchodu, myslí i na to, že je členkou odborové organizace. Již sice moc nechodí ven, ale členské příspěvky vždy posílá zaplatit dceru. Přesto se paní Křížová těší relativně dobrému zdraví a my jí přejeme, aby jí zdraví vydrželo i nadále a aby ještě dlouho žila v takové pohodě, v jaké jsme ji v květnu zastihli.

Foto autor

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:11

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.

Aktuality 20. 10. 2022 / 9:48

Vsetínští odboráři si krátce odpočinuli v Turčianských Teplicích

Odborová organizace Sociální služby Vsetín již dva roky plánovala wellness pobyt pro své členy a jejich rodinné příslušníky.

Aktuality 25. 9. 2022 / 20:11

Setkání bývalých zaměstnanců FN Plzeň

V pátek 23. září 2022 jsme uspořádali každoroční setkání s bývalými zaměstnanci Fakultní nemocnice Plzeň.