Opavští odboráři slavili s nejstarší členkou odborového svazu

Je to až neuvěřitelné, ale členka ZO OSZSP ČR Psychiatrická nemocnice v Opavě paní Gertruda Křížová oslavila 8. května krásných 98 let a my jsme byli při tom. Paní Křížová je nejen nejstarší členkou naší ZO, ale také celého Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR. Navštívili jsme paní Křížovou doma, kde žije společně s manželem a dvěma dcerami, abychom jí popřáli ke krásnému životnímu výročí, a to jak za naši ZO, tak jsme předali gratulaci i za celé vedení odborového svazu.

Během naší návštěvy zavzpomínala paní Křížová na roky strávené v Psychiatrické léčebně, kde pracovala na inventárním oddělení, na spolupracovníky i na podmínky, ve kterých pracovala. Jen pro upřesnění, do důchodu odcházela paní Křížová v roce 1973 a celou dobu, co je v důchodu, myslí i na to, že je členkou odborové organizace. Již sice moc nechodí ven, ale členské příspěvky vždy posílá zaplatit dceru. Přesto se paní Křížová těší relativně dobrému zdraví a my jí přejeme, aby jí zdraví vydrželo i nadále a aby ještě dlouho žila v takové pohodě, v jaké jsme ji v květnu zastihli.

Foto autor

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.