OS a ČMKOS o úniku peněz ze zdravotnictví a dopadech na zaměstnance a pacienty

Společnou tiskovou konferenci na téma zdravotnictví uspořádaly ve čtvrtek 21. února Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Českomoravská konferederace odborových svazů. Na tiskové konferenci předložila ČMKOS analýzu možných finančních úniků ve zdravotnictví (viz níže jako soubor ke stažení) a informovala o dopadech těchto úniků na zaměstnance a pacienty. Odborový svaz informoval o situaci nemocnic a dopadech úhradové vyhlášky, včetně propouštění, snižování platů a mezd  a omezování péče, což vše pocítí jak zaměstnanci, tak pacienti.

Téma tiskové konferece:

– Makroekonomický pohled ČMKOS na připravovaný „odklon“ veřejných prostředků na zdravotnictví

– Proč nemocnice chudnou a zdravotní pojišťovny bohatnou?

– Zaměstnanci ve zdravotnictví a pacienti v novém ohrožení!

Záznam tiskové konference viz na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3559-3/video-odklon-verejnych-prostredku-na-zdravotnictvi

Zpravodajství Sond z tiskové konference viz na: http://www.e-sondy.cz/aktualne/3224-3/odbory-vyzvaly-hegera-k-odstoupeni-skodi-zdravotnictvi

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...