OS a ČMKOS o úniku peněz ze zdravotnictví a dopadech na zaměstnance a pacienty

Společnou tiskovou konferenci na téma zdravotnictví uspořádaly ve čtvrtek 21. února Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Českomoravská konferederace odborových svazů. Na tiskové konferenci předložila ČMKOS analýzu možných finančních úniků ve zdravotnictví (viz níže jako soubor ke stažení) a informovala o dopadech těchto úniků na zaměstnance a pacienty. Odborový svaz informoval o situaci nemocnic a dopadech úhradové vyhlášky, včetně propouštění, snižování platů a mezd  a omezování péče, což vše pocítí jak zaměstnanci, tak pacienti.

Téma tiskové konferece:

– Makroekonomický pohled ČMKOS na připravovaný „odklon“ veřejných prostředků na zdravotnictví

– Proč nemocnice chudnou a zdravotní pojišťovny bohatnou?

– Zaměstnanci ve zdravotnictví a pacienti v novém ohrožení!

Záznam tiskové konference viz na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3559-3/video-odklon-verejnych-prostredku-na-zdravotnictvi

Zpravodajství Sond z tiskové konference viz na: http://www.e-sondy.cz/aktualne/3224-3/odbory-vyzvaly-hegera-k-odstoupeni-skodi-zdravotnictvi

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj