OS a LOK-SČL předložily zaměstnavatelům-nemocnicím návrh vyšší kolektivní smlouvy

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče České republiky ve spolupráci s Lékařským odborovým klubem – Svazem českých lékařů připravil návrh kolektivní smlouvy vyššího stupně, která by měla upravit pracovní podmínky zaměstnanců v lůžkových zdravotnických zařízeních, kde působí uvedené odborové organizace a organizace zaměstnavatelů – Asociace nemocnic ČR, Asociace českých a moravských nemocnic, Sdružení soukromých nemocnic ČR a Asociace krajských nemocnic.

Kolektivní smlouva vyššího stupně bude odrazem kvalitního sociálního partnerství a spolupráce.

Návrh, který odbory zástupcům zaměstnavatelů předložily dne 12. října, je zásadní a pokud bude akceptován, tak významným způsobem může přispět ke zlepšení pracovních podmínek vás – našich členů a všech zaměstnanců.

Jsme přesvědčení, že kolektivní smlouva vyššího stupně také zajistí tolik potřebnou personální stabilizaci.

S návrhem kolektivní smlouvy vyššího stupně, kde se mimo jiné navrhuje sjednocení odměňování všech zaměstnanců, se můžete seznámit u svých předsedů a výborů odborových organizací. Návrh smlouvy jim byl zaslán téhož dne večer, tedy 12. října.

Aktuality 5. 12. 2022 / 12:28

Co vzkazují delegáti sjezdu ministrovi zdravotnictví? PODÍVEJTE SE!

Poprvé v historii odborového svazu se stalo, že se jeho sjezdu nezúčastnil ministr zdravotnictví!

Aktuality / 8:51

Odstupné při pracovním poměru na dobu určitou

Náleží odstupné zaměstnanci v pracovním poměru uzavřeném na dobu určitou?

Aktuality 30. 11. 2022 / 9:41

Závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb

Dne 28. listopadu 2022 se v Praze konala závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb.