OS dál prosazuje zvýšení tarifů v sociálních službách. Vláda chce odklad

Velmi krátké jednání místopředsedkyně Ivany Břeňkové s náměstkem ministryně práce a sociálních věcí Ing. Davidem Kafkou se uskutečnilo ve čtvrtek 24. ledna. Tématem byl jediný bod, a to osud návrhu nařízení vlády ke zvýšení platových tarifů zaměstnanců v sociálních službách.

Jak již odborový svaz informoval, vláda na svém prosincovém jednání přerušila projednání tohoto bodu a materiál se vrátil zpět na MPSV k přepracování. Materiál měl být podle původních informací předložen vládě v únoru s určitými, pro odborový svaz zásadními změnami. Tyto změny se měly týkat rozsahu profesí zaměstnanců, kterým by mělo být zvýšení platových tarifů přiznáno.

Odborový svaz obdržel informaci, že nařízení vlády je v plánu práce vlády až na měsíc srpen!

Odsunutí termínu neodpovídá dohodám mezi Ministerstvem práce a sociálních věcí a Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR. Odborový svaz bude žádat jednání s ministryní práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou, a to jak kvůli zvýšení platů v sociálních službách, tak kvůli finančnímu krytí.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...