OS dál prosazuje zvýšení tarifů v sociálních službách. Vláda chce odklad

Velmi krátké jednání místopředsedkyně Ivany Břeňkové s náměstkem ministryně práce a sociálních věcí Ing. Davidem Kafkou se uskutečnilo ve čtvrtek 24. ledna. Tématem byl jediný bod, a to osud návrhu nařízení vlády ke zvýšení platových tarifů zaměstnanců v sociálních službách.

Jak již odborový svaz informoval, vláda na svém prosincovém jednání přerušila projednání tohoto bodu a materiál se vrátil zpět na MPSV k přepracování. Materiál měl být podle původních informací předložen vládě v únoru s určitými, pro odborový svaz zásadními změnami. Tyto změny se měly týkat rozsahu profesí zaměstnanců, kterým by mělo být zvýšení platových tarifů přiznáno.

Odborový svaz obdržel informaci, že nařízení vlády je v plánu práce vlády až na měsíc srpen!

Odsunutí termínu neodpovídá dohodám mezi Ministerstvem práce a sociálních věcí a Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR. Odborový svaz bude žádat jednání s ministryní práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou, a to jak kvůli zvýšení platů v sociálních službách, tak kvůli finančnímu krytí.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj