OS i ČMKOS podporují stávkovou pohotovost a požadavky zaměstnanců Charity ČR

Kvůli neproplácení části odvedené péče jsou ve stávkové pohotovosti zaměstnanci Charity Česká republika, Asociace domácí péče, České asociace sester – Sekce domácí péče a odborné společnosti Gratia Futurum 913. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR i Českomoravská konfederace odborových svazů stávkovou pohotovost a požadavky zaměstnanců plně podporují.

„Plně podporujeme stávkovou pohotovost a požadavky sester domácí péče. Současná situace je tristní. Sestry, které v terénu odvádějí kvalitní, potřebnou a nenahraditelnou zdravotní péči pro pacienty, jsou finančně podhodnocené, společensky nedoceněné a svými mzdami sponzorují a zachraňují systém. Bez nich by mnozí pacienti skončili v nemocnicích, což je pro ně složitější a navíc je nemocniční péče dražší. Není ovšem možné, aby sestry, které do svého povolání, či spíše poslání, dávají samy sebe, byly dál zneužívány. Opakovaně varujeme, že celý systém zdravotnictví je před kolapsem. Není za pět minut dvanáct, ale pět minut po dvanácté. Kvalitní a dostupné zdravotnictví se bez peněz udržet nedá,“ uvádí předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

Tiskovou zprávu informující podrobněji o situaci najdete níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj