OS i ČMKOS podporují stávkovou pohotovost a požadavky zaměstnanců Charity ČR

Kvůli neproplácení části odvedené péče jsou ve stávkové pohotovosti zaměstnanci Charity Česká republika, Asociace domácí péče, České asociace sester – Sekce domácí péče a odborné společnosti Gratia Futurum 913. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR i Českomoravská konfederace odborových svazů stávkovou pohotovost a požadavky zaměstnanců plně podporují.

„Plně podporujeme stávkovou pohotovost a požadavky sester domácí péče. Současná situace je tristní. Sestry, které v terénu odvádějí kvalitní, potřebnou a nenahraditelnou zdravotní péči pro pacienty, jsou finančně podhodnocené, společensky nedoceněné a svými mzdami sponzorují a zachraňují systém. Bez nich by mnozí pacienti skončili v nemocnicích, což je pro ně složitější a navíc je nemocniční péče dražší. Není ovšem možné, aby sestry, které do svého povolání, či spíše poslání, dávají samy sebe, byly dál zneužívány. Opakovaně varujeme, že celý systém zdravotnictví je před kolapsem. Není za pět minut dvanáct, ale pět minut po dvanácté. Kvalitní a dostupné zdravotnictví se bez peněz udržet nedá,“ uvádí předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

Tiskovou zprávu informující podrobněji o situaci najdete níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...