OS je proti předloženému návrhu zákona o univerzitních nemocnicích

S námitkami Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR proti předloženému návrhu zákona o univerzitních nemocnicích a s důsledky, které by zákon mohl přinést, byli novináři seznámeni na tiskové konferenci v úterý 2. května. Byli seznámeni také s tím, jak závažný je současný nedostatek personálu v nemocnicích a jak vypadají stále se zvětšující rozdíly mezi platem a mzdou, které jsou jednou z příčin tohoto nedostatku. Informace jim podaly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně Ivana Břeňková, Marie Preisová z FN Brno, Andrea Drexlerová ze Slezské nemocnice v Opavě a Miluše Váňová z českolipské nemocnice.

Záznam tiskové konference najdete na webu ČMKOS: https://www.cmkos.cz/obsah/219/video-tiskova-konference-k-chystanemu-zakonu-o-univerzitnich/19066

Tiskovou zprávu odborového svazu viz níže jako soubor ke stažení.

Foto Miloslav Toušek a Petr Kolev (Sondy revue)

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...