OS je proti předloženému návrhu zákona o univerzitních nemocnicích

S námitkami Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR proti předloženému návrhu zákona o univerzitních nemocnicích a s důsledky, které by zákon mohl přinést, byli novináři seznámeni na tiskové konferenci v úterý 2. května. Byli seznámeni také s tím, jak závažný je současný nedostatek personálu v nemocnicích a jak vypadají stále se zvětšující rozdíly mezi platem a mzdou, které jsou jednou z příčin tohoto nedostatku. Informace jim podaly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně Ivana Břeňková, Marie Preisová z FN Brno, Andrea Drexlerová ze Slezské nemocnice v Opavě a Miluše Váňová z českolipské nemocnice.

Záznam tiskové konference najdete na webu ČMKOS: https://www.cmkos.cz/obsah/219/video-tiskova-konference-k-chystanemu-zakonu-o-univerzitnich/19066

Tiskovou zprávu odborového svazu viz níže jako soubor ke stažení.

Foto Miloslav Toušek a Petr Kolev (Sondy revue)

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj