OS podpořil stávku kolegů a kolegyň z Odborového svazu dopravy

V Praze dne 5. dubna 2017

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje stávku kolegů a kolegyň z Odborového svazu dopravy

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR plně podporuje kolegy a kolegyně z Odborového svazu dopravy v jejich stávce.

Je v zájmu všech občanů České republiky, aby se jako pasažéři či další účastníci silničního provozu na cestách potkávali s odpočinutými a nevystresovanými řidiči autobusů. Zodpovědnost těchto řidičů za zdraví a životy lidí je mimořádná a je proto nepřijatelné, aby dál pracovali za nedůstojnou odměnu a byli přetěžováni a stresováni.

Poskytují veřejnosti důležitou a nezastupitelnou službu a je třeba, aby to bylo řádně oceněno, včetně odpovídajících mezd.

Proto věříme, že stávka kolegů bude úspěšná a řidičům a řidičkám ve všech krajích přinese splnění všech mzdových slibů a zlepšení pracovních podmínek.

Bc. Dagmar Žitníková              Ing. Ivana Břeňková                Mgr. Lubomír Francl

předsedkyně OS                      místopředsedkyně OS              místopředseda OS

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.