OS podporuje evropskou kampaň Voda je lidské právo

Voda a sanitační zabezpečení jsou lidská práva!

V roce 2009 se Evropská federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU), jejímž členem je i Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR, na svém kongresu rozhodla zahájit iniciativu zaměřenou na získání jednoho milionu podpisů podporujících stanovisko, že voda je lidské právo. Tato iniciativa zahrnuje mobilizaci pracujících a občanů k podpoře tohoto práva a proti negativním následkům liberalizace a zásad upřednostňujících hospodářskou soutěž, které v Evropské komisi a mezi evropskými vládami převládají.

Podrobnější informace o kampani i podpisový arch najdete níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj