OS podporuje evropskou kampaň Voda je lidské právo

Voda a sanitační zabezpečení jsou lidská práva!

V roce 2009 se Evropská federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU), jejímž členem je i Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR, na svém kongresu rozhodla zahájit iniciativu zaměřenou na získání jednoho milionu podpisů podporujících stanovisko, že voda je lidské právo. Tato iniciativa zahrnuje mobilizaci pracujících a občanů k podpoře tohoto práva a proti negativním následkům liberalizace a zásad upřednostňujících hospodářskou soutěž, které v Evropské komisi a mezi evropskými vládami převládají.

Podrobnější informace o kampani i podpisový arch najdete níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.