OS trvá na dodržení slibů a vyplacení 2,1 mld. kompenzací nemocnicím za zrušené poplatky

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR je velmi znepokojen odložením projednání kompenzace zrušených hospitalizačních poplatků nemocnicím.

Vládní rozhodnutí přerušit projednání novel zákonů, které měly nemocnicím kompenzovat 2,1 mld., je pro odborový svaz v kontextu dosud vedených jednání a informací podaných členům vlády naprosto nepochopitelný. Ve všech souvislostech odborový svaz opět připomíná, že situace ve zdravotnictví je kritická, nejméně jedna třetina českých nemocnic je na pokraji ekonomického krachu. Pacienti a zaměstnanci se stávají rukojmími politických rozhodnutí.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR důrazně varuje před unáhlenými a neadekvátními závěry a neplněním daných příslibů. Připomíná, že závazek kompenzace zrušených hospitalizačních poplatků je součástí koaliční smlouvy.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR trvá na dodržování daných slibů.

2. dubna 2014

Bc. Dagmar Žitníková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...