OS trvá na dodržení slibů a vyplacení 2,1 mld. kompenzací nemocnicím za zrušené poplatky

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR je velmi znepokojen odložením projednání kompenzace zrušených hospitalizačních poplatků nemocnicím.

Vládní rozhodnutí přerušit projednání novel zákonů, které měly nemocnicím kompenzovat 2,1 mld., je pro odborový svaz v kontextu dosud vedených jednání a informací podaných členům vlády naprosto nepochopitelný. Ve všech souvislostech odborový svaz opět připomíná, že situace ve zdravotnictví je kritická, nejméně jedna třetina českých nemocnic je na pokraji ekonomického krachu. Pacienti a zaměstnanci se stávají rukojmími politických rozhodnutí.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR důrazně varuje před unáhlenými a neadekvátními závěry a neplněním daných příslibů. Připomíná, že závazek kompenzace zrušených hospitalizačních poplatků je součástí koaliční smlouvy.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR trvá na dodržování daných slibů.

2. dubna 2014

Bc. Dagmar Žitníková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj