OS vítá rozhodnutí o odvolání ředitele pražské záchranky Zdeňka Schwarze

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR vítá rozhodnutí Rady hlavního města Prahy o odvolání MUDr. Zdeňka Schwarze z funkce ředitele Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. Odborový svaz připomíná, že vážné problémy na pražské záchrance řešila odborová organizace i odborový svaz již od loňského května. V organizaci je porušován zákoník práce, vedení záchranky odmítá vést sociální dialog, chování ředitele vůči zaměstnancům je zcela nepřijatelné, a to vše vede k velmi stresující atmosféře na pracovišti.

Ze všech výše uvedených důvodů je odborová organizace pražských záchranářů od 29. ledna 2015 ve stávkové pohotovosti.

V úterý 12. května pražské záchranáře podpořil vyhlášením stávkové pohotovosti celý Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR.

Odborový svaz má podporu také ostatních odborových svazů sdružených v Českomoravské konfederaci odborových svazů.

Odborový svaz vítá, že představitelé Prahy uznali, že situace na záchrance byla nadále neudržitelná, protože kvůli chování ředitele lidé pracují ve velkém stresu, záchranka má nedostatek zaměstnanců. Rozhodnutí Rady hlavního města Prahy je také jednoznačně krokem k personální stabilizaci a zabrání tomu, aby zkušení a kvalifikovaní profesionálové ze záchranky odešli. Rozhodnutí Rady hlavního města Prahy jednoznačně přispěje ke zklidnění situace a vytvoření standardních pracovních podmínek.

Odborový svaz je přesvědčen, že nový ředitel bude dbát na dodržování zákoníku práce i kolektivní smlouvy a povede se zástupci zaměstnanců sociální dialog.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.