OS vítá rozhodnutí Ústavního soudu, že úhradová vyhláška je protiústavní

Ústavní soud 30. října rozhodl, že letošní úhradová vyhláška je protiústavní. Zůstává však dál v platnosti, a to i pro příští rok. Ústavní soud se obává, že by její zrušení destabilizovalo zdravotnictví a ohrozilo pacienty. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR verdikt Ústavního soudu vítá, upozorňuje však, že kritická situace v nemocnicích se zhoršuje každým dnem, což dopadá jak na zaměstnance, tak i na pacienty a kvalitu poskytované péče. Proto je odborový svaz stále ve stávkové pohotovosti.

Zprávu ČTK o rozhodnutí Ústavního soudu viz na: http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/uhradova-vyhlaska-je-podle-us-protiustavni-zatim-ale-bude-platit/1001795

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...