OS vítá rozhodnutí Ústavního soudu, že úhradová vyhláška je protiústavní

Ústavní soud 30. října rozhodl, že letošní úhradová vyhláška je protiústavní. Zůstává však dál v platnosti, a to i pro příští rok. Ústavní soud se obává, že by její zrušení destabilizovalo zdravotnictví a ohrozilo pacienty. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR verdikt Ústavního soudu vítá, upozorňuje však, že kritická situace v nemocnicích se zhoršuje každým dnem, což dopadá jak na zaměstnance, tak i na pacienty a kvalitu poskytované péče. Proto je odborový svaz stále ve stávkové pohotovosti.

Zprávu ČTK o rozhodnutí Ústavního soudu viz na: http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/uhradova-vyhlaska-je-podle-us-protiustavni-zatim-ale-bude-platit/1001795

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj