OS vyzývá: Podívejte se, co strany chtějí udělat se zdravotnictvím! A jděte volit!

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková napsala 9. října dopis předsedům politických stran a hnutí, které mají reálnou šanci dostat se do Poslanecké sněmovny. Ptala se jich, jak budou řešit současnou krizi ve zdravotnictví, včetně lázeňství, a v sociálních službách – dopis viz níže jako soubor ke stažení.

Do 18. října odpověď od předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, poté i od Strany zelených – viz níže jako soubory ke stažení.

Další politické strany a hnutí neodpověděly, proto přikládáme výňatek z jejich programů – viz níže jako soubory ke stažení.

TOP 09 a ODS chtějí dokončit to, co ve zdravotnictví nestihl Leoš Heger, včetně zásadních změn ve fungování pojišťoven a z toho souvisejících vyšších plateb zaměstnanců v případě ekonomických potíží pojišťoven!

Za pozornost stojí, že návrhy ANO pro zdravotnictví jsou v podstatě totožné s návrhy TOP 09 a ODS. ANO chce obdobně jako ODS a TOP 09 řešit i důchodový systém – II. pilíř jako povinný (s možností vystoupit) a stejně tak chce ponechat v platnosti stávající daňový systém, vyjma úprav DPH.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...