OS vyzývá: Podívejte se, co strany chtějí udělat se zdravotnictvím! A jděte volit!

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková napsala 9. října dopis předsedům politických stran a hnutí, které mají reálnou šanci dostat se do Poslanecké sněmovny. Ptala se jich, jak budou řešit současnou krizi ve zdravotnictví, včetně lázeňství, a v sociálních službách – dopis viz níže jako soubor ke stažení.

Do 18. října odpověď od předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, poté i od Strany zelených – viz níže jako soubory ke stažení.

Další politické strany a hnutí neodpověděly, proto přikládáme výňatek z jejich programů – viz níže jako soubory ke stažení.

TOP 09 a ODS chtějí dokončit to, co ve zdravotnictví nestihl Leoš Heger, včetně zásadních změn ve fungování pojišťoven a z toho souvisejících vyšších plateb zaměstnanců v případě ekonomických potíží pojišťoven!

Za pozornost stojí, že návrhy ANO pro zdravotnictví jsou v podstatě totožné s návrhy TOP 09 a ODS. ANO chce obdobně jako ODS a TOP 09 řešit i důchodový systém – II. pilíř jako povinný (s možností vystoupit) a stejně tak chce ponechat v platnosti stávající daňový systém, vyjma úprav DPH.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj