OSZSP ČR a LOK-SČL požadují zvýšení plateb za státní pojištěnce

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařský odborový klub – Svaz českých lékařů požadují zvýšení plateb za státní pojištěnce – společnou tiskovou zprávu viz níže jako soubor ke stažení.

Ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem navrhované zvýšení na 904 Kč měsíčně považují za minimální vzhledem ke krajně nespravedlivým odvodům, kdy prakticky veškerá tíha solidarity leží pouze na zaměstnancích. Odvod státu by měl odpovídat minimálně výši platby za pojištěnce bez zdanitelných příjmů, tedy částce 1242 Kč měsíčně.

Za zaměstnance ve zdravotnictví zásadně odmítají argumentaci typu, že zdravotnictví je černá díra. Tyto výroky hluboce urážejí poctivé zdravotníky, kteří se snaží navzdory nedostatečným finančním prostředkům, které vydává Česká republika na zdravotnictví (ostudných 7,4 % HDP místo EU doporučených 9 %), poskytovat kvalitní a dostupnou zdravotní péči.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...