OSZSP ČR a LOK-SČL požadují zvýšení plateb za státní pojištěnce

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařský odborový klub – Svaz českých lékařů požadují zvýšení plateb za státní pojištěnce – společnou tiskovou zprávu viz níže jako soubor ke stažení.

Ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem navrhované zvýšení na 904 Kč měsíčně považují za minimální vzhledem ke krajně nespravedlivým odvodům, kdy prakticky veškerá tíha solidarity leží pouze na zaměstnancích. Odvod státu by měl odpovídat minimálně výši platby za pojištěnce bez zdanitelných příjmů, tedy částce 1242 Kč měsíčně.

Za zaměstnance ve zdravotnictví zásadně odmítají argumentaci typu, že zdravotnictví je černá díra. Tyto výroky hluboce urážejí poctivé zdravotníky, kteří se snaží navzdory nedostatečným finančním prostředkům, které vydává Česká republika na zdravotnictví (ostudných 7,4 % HDP místo EU doporučených 9 %), poskytovat kvalitní a dostupnou zdravotní péči.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj