Pardubická krajská konference 5. 10. 2021

Delegáti krajské konference Pardubického kraje se v úterý 5. října 2021 sešli ve velké posluchárně, která se nachází v areálu nemocnice. V areálu nemocnice a jejím okolí se mohutně buduje urgentní příjem a opravuje se most, moc klidu tam nemají ani pacienti, ani zaměstnanci. Musíme doufat, že po skončení vše zkvalitní práci i pobyt v nemocnici.

Krajská rada ve zprávě, kterou přednesla její předsedkyně Jana Svojanovská – viz níže jako soubor ke stažení , hodnotila náročnost uplynulých měsíců, boj za příplatky za péči o covidové pacienty a spolupráci členů krajské rady, která se konala on-line. Diskutovalo se i o příplatcích na zdravotnické záchranné službě a navázání spolupráce s novými představiteli na kraje po volbách v roce 2020.

Diskutovalo se o přiznání příplatků ve IV. stupni nařízení vlády č. 341/2017 i pro pečovatelky v terénu za náročnou práci s klienty. Hodnotila se výplata odměn v lůžkových zdravotnických zařízeních. Za delegáty celostátní konference byly zvoleny Romana Černá, Šárka Hotárková, Gabriela Synková, Lada Štěpánková a Lenka Vodičková a ze stanov OS se celostátní konference zúčastní člen výkonné rady Martin Vostal.

Foto autorka

Aktuality 12. 4. 2022 / 11:54

Pardubická porada s vedením OS – 9. 3. 2022

Ve středu 9. března 2022 jsme se sešli se zástupci odborových organizací Pardubického kraje.

Aktuality 24. 11. 2021 / 9:14

KR s hejtmanem Netolickým nejen o problémech v nemocnicích

Dne 22. 11. 2021 jednala krajská rada o zdravotnictví, sociálních službách, lázeňství i ZZS regionu. Jednání pokračovalo u hejtmana JUDr. Martina Netolického za účasti radní pro zdravotnictví Ing. Michaely Matouškové.

Aktuality 24. 9. 2021 / 20:53

Pardubická krajská rada navštívila Orlickoústeckou nemocnici

Krajská rada Pardubického kraje byla na výjezdním zasedání v Orlickoústecké nemocnici v Ústí nad Orlicí dne 24. 9. 2021.