Pardubická krajská rada navštívila Orlickoústeckou nemocnici

Krajská rada Pardubického kraje byla na výjezdním zasedání v Orlickoústecké nemocnici v Ústí nad Orlicí dne 24. 9. 2021. Přivítali jsme zástupkyně z odborového svazu – vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivanu Břeňkovou a regionální manažerku Ivanu Burešovou. Za management Orlickoústecké nemocnice nás přivítali náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Mgr. Hana Maršíková a náměstek pro léčebnou péči MUDr. Vratislav Dědek. Přivítali jsme i členku bývalé krajské rady Hanu Hýblovou.

Námětem jednání byla situace ve zdravotnictví, v sociálních službách, v záchranné službě a lázeňství. Zástupkyně odborového svazu nás seznámily s pokračujícím jednáním na úrovni ministerstev o navýšení mezd pro zdravotníky, pracovníky sociálních služeb a hygienických služeb. Současně jsme byli seznámeni i se situací na úrovni kraje v oblasti zdravotnictví.

Po jednání jsme byli po proškolení BOZP a vybavení ochrannými prostředky provedeni stavbou centrálního urgentního příjmu v Orlickoústecké nemocnici, který by měl zahájit provoz v roce 2022 v létě. Stavba centrálního urgentního příjmu je před dokončením.

Foto Ivana Břeňková

Aktuality 12. 4. 2022 / 11:54

Pardubická porada s vedením OS – 9. 3. 2022

Ve středu 9. března 2022 jsme se sešli se zástupci odborových organizací Pardubického kraje.

Aktuality 24. 11. 2021 / 9:14

KR s hejtmanem Netolickým nejen o problémech v nemocnicích

Dne 22. 11. 2021 jednala krajská rada o zdravotnictví, sociálních službách, lázeňství i ZZS regionu. Jednání pokračovalo u hejtmana JUDr. Martina Netolického za účasti radní pro zdravotnictví Ing. Michaely Matouškové.

Aktuality 13. 10. 2021 / 23:20

Pardubická krajská konference 5. 10. 2021

Delegáti krajské konference Pardubického kraje se v úterý 5. října 2021 sešli ve velké posluchárně, která se nachází v areálu nemocnice.