Platové tarify, vyjma zdravotnictví, se zvýší o 5 %. O zdravotnictví dál budeme jednat

Vážené kolegyně a kolegové, sdělujeme vám, že v pátek 31. srpna došlo k dohodě mezi vládou a odbory o procentním nárůstu tarifů zaměstnancům veřejných služeb, kteří pracují v příspěvkových organizacích, a to vyjma zaměstnanců ve zdravotnictví.

Pro zaměstnance veřejných služeb, vyjma příspěvkových organizací ve zdravotnictví, byl dohodnut růst platových tarifů o 5 %.

Pro zaměstnance ve zdravotnictví se povedou další jednání příští týden.

Navýšení o 5 % není to, co jsme si představovali, ale je to kompromis možného.

Připomínáme, že jsme na nikoho nezapomněli. Nyní budou probíhat jednání o zvýšení objemu financí na dotace pro poskytovatele sociálních služeb, aby vše bylo řádně profinancováno a aby se o 5 % mohly navýšit také mzdy v sociálních službách v neziskových organizacích a u dalších poskytovatelů, na které se nevztahuje nařízení vlády.

Všem vám velmi děkujeme za vaši podporu a pomoc.

Za vedení odborového svazu Dagmar Žitníková

Níže jako soubor ke stažení najdete vyjádření společnosti Gratia futurum 913 ke stávkové pohotovosti našeho odborového svazu

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj