Platové tarify, vyjma zdravotnictví, se zvýší o 5 %. O zdravotnictví dál budeme jednat

Vážené kolegyně a kolegové, sdělujeme vám, že v pátek 31. srpna došlo k dohodě mezi vládou a odbory o procentním nárůstu tarifů zaměstnancům veřejných služeb, kteří pracují v příspěvkových organizacích, a to vyjma zaměstnanců ve zdravotnictví.

Pro zaměstnance veřejných služeb, vyjma příspěvkových organizací ve zdravotnictví, byl dohodnut růst platových tarifů o 5 %.

Pro zaměstnance ve zdravotnictví se povedou další jednání příští týden.

Navýšení o 5 % není to, co jsme si představovali, ale je to kompromis možného.

Připomínáme, že jsme na nikoho nezapomněli. Nyní budou probíhat jednání o zvýšení objemu financí na dotace pro poskytovatele sociálních služeb, aby vše bylo řádně profinancováno a aby se o 5 % mohly navýšit také mzdy v sociálních službách v neziskových organizacích a u dalších poskytovatelů, na které se nevztahuje nařízení vlády.

Všem vám velmi děkujeme za vaši podporu a pomoc.

Za vedení odborového svazu Dagmar Žitníková

Níže jako soubor ke stažení najdete vyjádření společnosti Gratia futurum 913 ke stávkové pohotovosti našeho odborového svazu

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...