Plzeňská krajská konference 21. 9. 2021

Delegáti krajské konference Plzeňského kraje se setkali v úterý 21. září 2021 v sále SOU Elektrotechnického v Plzni. Po úvodních informacích a vyřízení pozdravu od předsedkyně OS Dagmar Žitníkové, která se nemohla krajské konference zúčastnit kvůli jednání o navyšování platů v roce 2022, zazněla zpráva o činnosti a plnění programu OS.

Předsedkyně krajské rady Helena Kurcová informovala přítomné o činnosti krajské rady za uplynulé období od podzimu roku 2019, kdy jsme se mohli na krajské konferenci setkat naposledy – viz níže jako soubor ke stažení. Zprávu doplnili další členové krajské rady. Diskutovalo se o problémech s čerpáním voucherů na lázně pro zdravotnické pracovníky lůžkových zdravotnických zařízení, z důvodů nedostatku personálu není možné uvolňovat větší počet zaměstnanců. Hovořilo se o darech ze Zajišťovacího fondu a o hrozbě fúze nemocnic Plzeňského kraje.

Volili se delegáti celostátní konference. Kromě člena výkonné rady OS Milana Synka a předsedkyně dozorčí rady OS Soni Vytiskové, kteří se celostátní konference zúčastní ze stanov OS, byli v souladu s klíčem na počet delegátů zvoleni Miroslava Jordánová, František Kuneš, Simona Kocová, Petr Veselý, Jana Štíchová, Helena Kurcová a Romana Štroblová.

Foto autor

Aktuality 12. 4. 2022 / 13:16

Plzeňská porada s vedením OS – 14. 3. 2022

Porady vedení odborového svazu s předsedy odborových organizací nebo jejich zástupci pokračovaly v pondělí 14. března v Plzeňském kraji.

Aktuality 2. 4. 2022 / 13:05

Plzeňská krajská rada jednala s novým hejtmanem Špotákem a jeho kolegy

Krajská rada Plzeňského kraje na svém únorovém zasedání navrhla setkání s novým vedením kraje. Změna kraje nastala na jednání 14. února 2022, kdy došlo k odvolání minulé Rady kraje a zvolení Rady nové.

Aktuality 18. 6. 2021 / 19:52

Krajská rada Plzeňského kraje jednala s hejtmankou Mauritzovou

Ve čtvrtek 3. června 2021 na Krajském úřadě Plzeňského kraje jednali členové krajské rady Plzeňského kraje a další zástupci OS s hejtmankou doc. PaedDr. Ilona Mauritzovou, Ph.D.