Poděkování Janu Zatloukalovi, předsedovi odborů olomoucké ZZS

Na konci července letošního roku nám poslal náš kolega z výkonné rady Jan Zatloukal pozvání na výroční konferenci MO OSZSP ČR ZZS Olomouckého kraje, která se měla uskutečnit v Hotelu Park Ostružná. V té době jsme měli již naplánované krajské konference a další pozvání na vzdělávací akci našich členů na jižní Moravě. Nakonec jsme došli k závěru, že síly rozdělíme a na výroční konferenci pojede předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková a na vzdělávací akci místopředseda Lubomír Francl.

Po skončení krajské konference ve Zlínském kraji jsme ve čtvrtek 21. října vyrazily do Ostružné v Jeseníkách, kam jsme v podvečerních hodinách dorazily.

Na programu bylo projednání výročních zpráv za rok 2019 a 2020 a dalších dokumentů souvisejících s činností odborové organizace. Byla zvolena volební komise, která připraví volby nového výboru v roce 2022. V diskuzi se záchranáři zajímali o vývoj platů a předčasné odchody do důchodu, které byly schváleny Poslaneckou sněmovnou i Senátem, ale musí být bohužel ještě dopracovány, protože jsou chybně legislativně napsány. Od 19 hodin začal společenský večer s ohnivou show, dobrou muzikou a výborným jídlem. Účastníci výroční schůze měli k dispozici bazén a wellness.

Obě jsme v průběhu výroční konference vystoupily, všechny pozdravily a poděkovaly za práci v odborech a zodpověděly všechny dotazy. Práce pro členy základních odborových organizací má velký přínos pro utužování kolektivu a následnou spolupráci na pracovišti. Jsou mezi námi výjimeční lidé, kteří pracují v odborech, vedou odborové organizace a nasazují svůj čas pro jiné lidi. Mezi takové patří i Jan Zatloukal, předseda místní odborové organizace Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. Patří mu veliké poděkování nejen za zorganizování výroční schůze, kam jsme byly s Dášou pozvány, ale i za odborovou činnost na krajské úrovni.

Honzo, DĚKUJEME.

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.