Poděkování z Chocně. Velké díky celému vyjednávacímu týmu

Rok a půl jsme jezdili do Zařízení sociální péče Choceň. V několika předchozích číslech Bulletinu jsme popisovali, jak jsme jednali a k čemu jsme došli. Po roce a půl konečně zaměstnanci obdrželi nové platové výměry s přiznaným zvláštním příplatkem. Jednání nebyla jednoduchá, každý argument zaměstnavatele proti přiznání příplatku jsme museli dokládat stanoviskem Ministerstva práce a sociálních věcí, což také zabralo čas. Nálada v zařízení vždy také nenahrávala odborové organizaci, ale odborová organizace vydržela a my s ní.

Když skončí jedna kauza, neznamená to konec práce, současně se řeší ostatní problémy, nebo nastane další nespravedlnost k řešení. Znáte to, v tomto koloběhu není ani čas si pozitivní konec jednání vyhodnotit a tzv. užít. Proto nás velmi potěšilo, když za námi v úterý 11. června do Prahy na svaz přijela z Chocně předsedkyně odborové organizace Ivana Smejkalová a místopředsedkyně Jaroslava Dušková, aby nám poděkovaly.

Předsedkyně Ivana Smejkalová se poté ještě k příjemné návštěvě na odborovém svazu vrátila zaslaným e-mailem:

„Opravdu moc děkujeme za vše, že jste nás zastupovali, podporovali a vše s námi vydrželi a dojednali a těšíme se na další setkání a jednání s Vámi.

Nebýt Vás, nikdy bychom si jakýmkoliv způsobem nepomohli ať už finančně nebo tím, že i když je naše práce velmi náročná, cítíme se lépe a to za to stojí.“

Velké díky, kolegyně, že jste přijely, měly jsme možnost si popovídat, zavzpomínat a dodat si sil do další práce. Velké díky, že jste to nevzdaly ani v době nepříjemných vztahů na pracovišti.

Velké díky celému vyjednávacímu týmu.

Foto autorka

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.