Poděkování z Chocně. Velké díky celému vyjednávacímu týmu

Rok a půl jsme jezdili do Zařízení sociální péče Choceň. V několika předchozích číslech Bulletinu jsme popisovali, jak jsme jednali a k čemu jsme došli. Po roce a půl konečně zaměstnanci obdrželi nové platové výměry s přiznaným zvláštním příplatkem. Jednání nebyla jednoduchá, každý argument zaměstnavatele proti přiznání příplatku jsme museli dokládat stanoviskem Ministerstva práce a sociálních věcí, což také zabralo čas. Nálada v zařízení vždy také nenahrávala odborové organizaci, ale odborová organizace vydržela a my s ní.

Když skončí jedna kauza, neznamená to konec práce, současně se řeší ostatní problémy, nebo nastane další nespravedlnost k řešení. Znáte to, v tomto koloběhu není ani čas si pozitivní konec jednání vyhodnotit a tzv. užít. Proto nás velmi potěšilo, když za námi v úterý 11. června do Prahy na svaz přijela z Chocně předsedkyně odborové organizace Ivana Smejkalová a místopředsedkyně Jaroslava Dušková, aby nám poděkovaly.

Předsedkyně Ivana Smejkalová se poté ještě k příjemné návštěvě na odborovém svazu vrátila zaslaným e-mailem:

„Opravdu moc děkujeme za vše, že jste nás zastupovali, podporovali a vše s námi vydrželi a dojednali a těšíme se na další setkání a jednání s Vámi.

Nebýt Vás, nikdy bychom si jakýmkoliv způsobem nepomohli ať už finančně nebo tím, že i když je naše práce velmi náročná, cítíme se lépe a to za to stojí.“

Velké díky, kolegyně, že jste přijely, měly jsme možnost si popovídat, zavzpomínat a dodat si sil do další práce. Velké díky, že jste to nevzdaly ani v době nepříjemných vztahů na pracovišti.

Velké díky celému vyjednávacímu týmu.

Foto autorka

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.